Views


Carmen Gavrilă & Marius Niță; ”9.1 Introducere în studiul 9 (st9 Duhul Sfânt şi biserica)”

Textul de memorat: „Şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului, prin legătura păcii. Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde a chemării voastre. Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.” (Efeseni 4:3-5)

De multe ori, când studiem despre Duhul Sfânt, ne gândim înainte de orice la lucrarea Sa în plan individual, în viaţa fiecărui credincios. Dar existenţa bisericii ca o comunitate spirituală a credincioşilor se bazează tocmai pe această lucrare a Duhului Sfânt asupra fiecăruia, individual.

Noi tindem să credem că biserica există şi creşte datorită diverselor activităţi evanghelistice şi misionare. Da, este adevărat, Dumnezeu are planuri măreţe cu biserica şi vrea să le împlinească prin intermediul nostru. Totuşi biserica nu-şi datorează existenţa activităţilor noastre sau măsurilor noastre eficiente de organizare şi administrare, cu toate că şi acestea îşi au valoarea lor. Biserica există în virtutea a ceea ce a făcut şi continuă să facă Dumnezeu pentru noi, prin Duhul Sfânt. Duhul Sfânt face să ia fiinţă o biserică şi o părtăşie spirituală care, în materie de credinţă şi practică, să aibă ca autoritate Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Fundamentul unităţii teologice a bisericii îl constituie Biblia insuflată de Spiritul Sfânt. În absenţa lucrării Sale, biserica ar dispărea şi nu ar putea să-şi ducă mai departe misiunea.

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/duhul-sfant-si-biserica/

9.1 Introducere în studiul 9 (st9 Duhul Sfânt şi biserica)

Despre autor
-