Views


Doina Purecel & Titu Boabă; ”7.6 Blândeţea şi înfrânarea poftelor(st7 Duhul Sfânt şi roada Duhului)”

 

Joi, 16 februarie – Blândeţea şi înfrânarea poftelor

8. De ce este blândeţea importantă pentru creştini? Galateni 5:23; Matei 5:5

Să fii blând nu înseamnă să fii moale. Nu înseamnă să fii laş sau incapabil să-i conduci pe alţii. Despre Moise se spune că era mai blând decât orice om de pe faţa pământului (Numeri 12:3) şi, cu toate acesta, a fost un mare conducător. Oamenii blânzi nu sunt gălăgioşi, irascibili sau agresivi. Ei au un spirit calm. Blândeţea poate fi dovada exterioară a credinţei obţinute nu prin noi înşine, ci prin Duhul Sfânt care lucrează în noi. Adeseori, cei care ridică tonul şi sunt irascibili şi autoritari îşi ascund astfel nesiguranţa şi temerile.

9. La ce duce neînfrânarea? Ce binecuvântări avem când suntem stăpâni pe noi înşine şi cumpătaţi în viaţă? Galateni 5:23; Proverbele 16:32.

În privinţa înfrânării poftelor sau stăpânirii de sine, toţi trebuie să luăm seama, fiindcă, într-o măsură mai mare sau mai mică, toţi avem probleme cu autocontrolul. Cumpătarea adevărată nu înseamnă numai să mănânci şi să bei cu măsură, ci şi să fii caracterizat de simţul măsurii în toate domeniile.

Toate virtuţile creştine studiate săptămâna aceasta fac parte din acelaşi rod al Duhului. În expunerea biblică a lucrării lui Dumnezeu în viaţa noastră, aspectele etice ale sfinţeniei au prioritate faţă de darurile charismatice. Asemănarea cu Hristos în toate privinţele constituie esenţa vieţii de credinţă. Rodul Duhului Sfânt, ca semn distinctiv al tuturor credincioşilor de pretutindeni, generează unitatea vizibilă a bisericii.

Gândeşte-te în ce domenii ai nevoie de mai mult autocontrol. Poate că într-o anumită privinţă eşti stăpân pe tine, dar în altă privinţă nu eşti. De ce contează să ai autocontrol în toate privinţele? Pregăteşte-te să răspunzi la această întrebare în cadrul studiului pe grupe.

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/duhul-sfant-si-roada-duhului/

”7.6 Blândeţea şi înfrânarea poftelor (st7 Duhul Sfânt şi roada Duhului)”

Despre autor
-