ADRA ESTE AICI inaugurând a 330-a casă socială construită pentru familia Cismaru prin proiectul „În sfârșit, acasă!”

Views

Luni, 12 octombrie 2020, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a inaugurat în comuna Valea Lungă, sat Valea Lungă-Cricov, județul Dâmbovița, a 330-a casă socială construită în cadrul proiectului În sfârșit, acasă!”, pentru familia Cismaru Gabriel și Veronica și pentru cei doi copii minori ai lor, Cristian și Alexia.

În urma primirii cererii de ajutor și a evaluării situației, ADRA România a luat decizia de a se implica în acest caz construind o nouă casă socială pentru această familie greu încercată, proiectul fiind coordonat de către Daniel Neacșu, Manager proiect / Coordonator proiecte ADRA România în zonele Muntenia și Dobrogea, împreună cu Bogdan și Eliza Aldescu, Răzvan Păun, Cristian Gurău, Cristi Tolea, Dacian Aldea, Raul Aldea, Florin Pătulea și Laurențiu Matei, voluntari ADRA România în proiectul „În sfârșit, acasă!”.

Proiectul noii locuințe, a 330-a casă socială construită în cadrul proiectului ADRA În sfârșit, acasă!” pentru familia Cismaru Gabriel și Veronica și pentru cei doi copii minori ai lor, Cristian și Alexia, s-a desfășurat pe o perioadă de 7 luni de zile, demarând pe data de 18 martie 2020 și finalizându-se pe data de 12 octombrie 2020. Pentru finalizarea noii locuințe de 60 m2, compusă din două dormitoare, o sufragerie, o bucătărie, o baie, un hol și o terasă, cu o valoare a investiției de 69.813 lei, au fost implicați 10 de voluntari și 6 sponsori care și-au adus contribuția financiară sau prin materiale de construcție.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: „Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România investește în potențialul oamenilor, una dintre aceste investiții este susținerea diferitelor categoriilor social defavorizate. Din anul 2005, ADRA România implementează proiecte de construcție de case, în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață pentru diferite familii vulnerabile. Așa cum a fost amintit, numărul 330 sau a 330-a casă poate că nu este un număr mare, însă este un număr mare pentru oamenii cu inimă mare care au fost dispuși să investească pentru a ajuta această familie. Cu această ocazie, în acord cu scopului ADRA „Slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit”, aș vrea să amintesc faptul că niciun proiect nu se poate realiza, dacă nu există un om în spatele lui. În felul acesta aș vrea să mulțumesc și totodată să aduc o atenție și o prețuire specială celor ce au stat în spatele acestui proiect pentru ca acestă zi să fie una de sărbătoare. Vă mulțumim tuturor pentru acestă familie frumoasă pe care ați făcut-o fericită, compusă din Gabriel și Veronica Cismaru și cei doi copii ai lor, Cristian și Alexia. Doresc să-mi manifest prețuirea pentru fiecare în parte și răsplata pe care doresc să o primiți de sus. Astăzi, ei pot să spună În sfârșit, acasă!.”

„Sunt bucuros să mă aflu și eu în mijlocul acestui eveniment frumos. De regulă, când o persoană fizică sau juridică face ceva, în general face pentru sine, pentru prosperitatea ei, pentru familia și angajații ei, însă atunci când ADRA face ceva, nu face pentru sine, ci pentru alții. Există 330 de case unde nu se mai aude geamăt și oftat privind condițiile de locuit pentru că ADRA și câțiva oameni cu inimă mare au trecut pe acolo. De aceea, felicit ADRA și în mod special pe Bogdan Aldescu și toată echipa care a făcut posibil visul acesta. Astăzi, familia Cismaru este o familie fericită, dar fericită este și ADRA și domnul Aldescu, fiindcă Biblia spune că este mai ferice este să dai decât să primești. Mulțumiri ADRA, domnului Aldescu și celor implicați. Am ales un gând cu care aș vrea să închei, este de fapt o rugăciune pe care vreau de fapt să o îndrept către Dumnezeu pentru familia Cismaru și pentru cei implicați. Sunt cuvintele pe care El le spune patriarhului Avraam în Sfânta Scriptură: „Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta, îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare”. La fel să fie familia Cismaru, ADRA România și cei implicați” a declarat Georgel Pîrlitu, Secretar Executiv Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

„Suntem într-o zi de toamnă și când spunem toamnă, ne referim la acel anotimp în care prețuim mai mult soarele. Dincolo de anotimpul acesta, traversăm cu toții o perioadă de negură la nivel de societate și mă bucur că în ciuda vremurilor pe care le trăim, ne putem bucura de soarele unor întâlniri ca cea de astăzi. Dacă acum avem parte de lumina și căldura acestui eveniment, este pentru că, așa cum s-a spus mai devreme, oameni în spate au lucrat, au visat, au dăruit și s-au sacrificat pentru buna finalizare a acestui proiect ADRA România. Din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea Muntenia și Dobrogea, adresez un cuvânt de sinceră prețuire pentru toți cei care s-au implicat. Mă gândesc la faptul că aceasta înseamnă să fii om, iar pentru mine acesta este înțelesul profund al noțiunii de biserică și anume de a aduna la un loc forțele binelui pentru slujirea celor în nevoie. Mă bucur să fiu astăzi în mijlocul oamenilor speranței, care au înțeles că acestea sunt adevăratele valori, de a sluji semenului tău. Un ultim gând am pentru familia Cismaru: îmi doresc ca sărbătorile să se țină lanț în familia dumneavoastră, bucuria de acum să vă fie multiplicată și dincolo de călătoria noastră vremelnică, să vă bucurați de casa acea pe care Dumnezeu o pregătește pentru fiecare dintre noi” a declarat Robert Mandache, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Muntenia.

„Pentru mine acest proiect a avut o plecare și anume celălalt proiect ADRA de construcție în care domnul Bogdan Aldescu a fost implicat. La acea inaugurare a fost beneficiar un copil, iar acum la aceasta sunt doi copii beneficiari. Sper ca acest obicei să continue și data viitoare să ajute trei copii. Proiectul ADRA „În sfârșit, acasă!” pentru familia Cismaru a fost dus la bun sfârșit cu ajutorul voluntarilor, donatorilor și a celor care s-au implicat pe parcurs în finalizarea lui. Am toată admirația pentru munca și tenacitatea celor implicați în a ajuta familia Cismaru, pentru că nu s-au descurajat și mă rog la Dumnezeu să le răsplătească efortul și munca depusă și să binecuvânteze această familie, ca ei să prețuiască ceea ce au primit în această zi” a declarat Daniel Neacșu, Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.

„În acest moment aș vrea să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să ajungem aici. De asemenea, mulțumesc lui Dumnezeu în continuare fiindcă a pus în gândul oamenilor fapta de a te gândi și la alții. Astfel de proiecte au loc atunci când oamenii se implică. Mulțumesc tuturor care au sărit în ajutor acestei familii în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!” a declarat Laurențiu Matei, Pastor Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Valea Lungă, Dâmbovița.

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră astăzi, într-o zi binecuvântată de Dumnezeu, zi în care familia Cismaru își vede un vis împlinit, o casă realizată așa cum trebuie, după un proiect bine elaborat. Dumnezeu va răsplăti munca depusă de ADRA România, munca domnului Bogdan Aldescu și tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui proiect măreț. Ați făcut niște oameni fericiți și spun lucrul acesta fiindcă am fost și eu alături de ei și am asistat la demersurile ce au avut loc la lucrarea de reconstrucție a casei. Dumnezeu să binecuvânteze lucrarea aceasta și pe familia Cismaru” a declarat Florin Pătulea, Preot Biserica Valea Lungă, Cricov, județul Dâmbovița.

„În primul vă mulțumesc tuturor că participați astăzi la inaugurarea acestui frumos proiect. Vreau să vă spun că mi s-a îndeplinit visul de a ajuta această familie, vis care a devenit realitate cu ajutorul celor care sunt aici și nu numai. Proiectul nu a ținut numai de modernizarea casei, ci și de lucrările conexe, respectiv: rebranșarea la rețeaua de gaze naturale, amenajarea aleii și a gardului. Cel mai important lucru este faptul că s-a reușit și construirea unui solar în care familia Cismaru își poate cultiva propriile legume. Cu toate că familia a trecut prin vremuri grele, soarele a răsărit și pe strada lor în cele din urmă. Mulțumiri în special ADRA, dar și voluntarilor implicați” a declarat Bogdan Aldescu, Voluntar ADRA România.

„Vreau să mulțumesc ADRA că ne-a ajutat foarte mult și îmi pare bine că suntem cu toți astăzi aici martori la minunea care a luat naștere în viața familiei noastre. Vă mulțumim din suflet pentru tot ce ați făcut pentru noi” a declarat Gabriel Cismaru, beneficiar în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”.

„Mă bucur enorm că sunt astăzi aici, fiindcă cel mai mare ajutor în realizarea acestui vis vine din partea ADRA și vreau să vă mulțumesc pentru tot suportul pe care l-ați acordat prietenului meu Gabriel, pentru că datorită vouă, el și familia lui sunt fericiți” declară Răzvan Păun, Voluntar în proiectul ADRA „În sfârșit, acasă!”.

„Timp de mai mulți ani, ADRA România a ajutat la construirea caselor pentru familiile defavorizate, cât și la inaugurarea acestora. Astăzi suntem aici pentru că oameni cu inima bună, cu suflet, s-au gândit să ajute familia Cismaru, pentru a avea o locuință pe care să o poată numi acasă. Când spunem acasă ne gândim cu drag și cu dor la un loc în care există o atmosferă frumoasă, de familie. Donatorii și voluntarii au contribuit la crearea acestei atmosfere frumoase pentru familia Cismaru în cadrul proiectului ADRA În sfârșit, acasă!” a declarat Walter Creciuneac, Secretar Asistent Director ADRA România.

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor defavorizate, construind locuințe familiale pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorința de a munci. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane nevoiașe care nu au un spațiu potrivit de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Imagini din perioada implementării proiectului ADRA În sfârșit, acasă!”, comuna Valea Lungă, sat Valea Lungă-Cricov, județul Dâmbovița, pentru familia Cismaru Gabriel și Veronica și pentru cei doi copii minori ai lor, Cristian și Alexia:

ADRA România

ADRA ESTE AICI inaugurând a 330-a casă socială construită pentru familia Cismaru prin proiectul „În sfârșit, acasă!”

About The Author
-