Views

Joi, 16 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat, în localitatea Apold, din județul Mureș, cea de-a patra casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.

Familia Rădac, formată din 12 membrii, a trecut printr-o experiență tristă, când locuința lor s-a prăbușit din cauza unor alunecări de teren. Pentru că riscul de a intra printre dărâmături a fost mare, pompierii nu le-a permis să intre în casă pentru a-și lua nici măcar actele, astfel că nu au mai rămas cu nimic. Ca urmare a intervenției autorităților locale, familiei i-au fost puse la dispoziție 2 camere în incinta căminului cultural din localitate, dar era nevoie de mai mult decât atât. Familia Rădac avea nevoie de un spațiu adecvat pentru creșterea copiilor. În urma efortului persoanelor care au fost impresionate de tragedia acestei familii, sub coordonarea lui Reinhard Suciu, Asistent Manager / Coordonator proiecte ADRA Transilvania Sud, s-a ridicat o casă potrivită nevoilor lor, a cărei valoare depășește suma de 12.000 euro.

 

Prezent la eveniment, Ioan Toth, primarul localității Apold a declarat: ”Anul trecut au avut alunecările de teren de pe raza comunei Apold. După aceste evenimente, am cunoscut membrii Asociației ADRA care m-au contractat pentru a cere informații despre nevoile oamenilor. ADRA România a venit la timp pentru a ajuta sinistrații și de atunci colaborăm foarte bine. Fără voluntarii ADRA și ai Bisericii Adventiste nu s-ar fi realizat această casă frumoasă. Vă mulțumim!”

 

”Dacă astăzi în fața noastră stă o casă rezistentă, utilă și frumoasă, stă datorită faptului că oameni cu dragoste de semeni și-au dat mâinile și au venit în ajutorul celor 12 suflete greu încercate. Vă mulțumim încă o dată pentru faptul că ați răspuns chemării și v-ați alături echipelor ADRA România atât în vreme bună, cât și în vreme rea în vederea îmbunătățirea calității vieții pe termen lung pentru cei în nevoie, în mod special pentru familiile numeroase și dezvoltarea comunității locale. Credem că succesul proiectelor ADRA depinde în mare măsură de resursa umană și financiară, de oameni solidari cu cei în nevoie” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

 

”Privind la imaginea din această curte mă gândesc la faptul că multe imagini circula pe rețele de socializare. Îmi place că atunci când intervine ADRA apare o imagine și fotografii specifice. Sunt imagini care ar trebui să circule cât mai mult și cât mai des pe orice cale de socializare sau comunicare pentru că acestea arată împlinită dragostea într-un mod atât de practic. Mulțumim ADRA România pentru această fotografie! Colaborarea cu agenția ADRA aduce materializarea Evangheliei într-un mod aparte. Ori de câte ori Biserica a colaborat cu ADRA rezultatul a fost o realizare materială care împlinește o nevoie vizibilă” a declarat pastorul Vlad Bogdan, Responsabil ADRA din zona Transilvania de Sud.

”Ceea ce vedem azi, pentru mine, este o mare bucurie și  încurajare. Luând cunoștință de situația familiei Rădac, o familie greu încercată, ne-am mobilizat și am început lucrările. Cu toate că termenul de finalizare pe care ni l-am dorit a fost foarte scurt, cu ajutorul lui Dumnezeu și a voluntarilor am reușit să finalizăm acest proiect frumos. Doresc să le mulțumesc tuturor celor ce s-au implicat, în mod special voluntarilor care s-au implicat, unii venind chiar din străinătate. Pentru noi a fost o experiență extraordinară. Această mobilizare ne-a ajutat să redescoperim care este de fapt misiunea bisericii, nu doar vorbe, ci și fapte” a declarat pastorul Daniel Toma, Voluntar ADRA România.

”Când au venit alunecările de teren și am văzut că toată osteneala noastră de o viață a fost pierdută într-o clipă am vrut să-mi iau viața. Nu aveam nici o soluție pentru copiii mei. Toate planurile noastre s-au spulberat dintr-odată. Astăzi, când mă uit în urmă, parcă este un vis. Vă spun sincer că nu doream să plec din locul în care am trăit o viață. Ceea ce are acum familia mea nu se compară cu ce aveam înainte. Într-o zi când veneam spre casă am văzut noua noastră casă și am spus că este prea mândră pentru noi. Nu am cuvinte să vă mulțumesc” a declarat Rădac Mircea, capul familiei, unul dintre beneficiarii proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!”.

 

 

Înainte de construcție:

După construcție:

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de mâine, 17 Februarie 2017, a celei de a cincea case construite, în localitatea Afumați, județul Ilfov.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

A 4-a casă în a 4-a zi: 12 suflete au primit o nouă casă

About The Author
-