Views

 

Vineri, 17 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat, în localitatea Afumați din județul Ilfov, cea de-a cincea casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.

Alin George Patape locuiește în localitatea Afumați, județul Ilfov și, de când s-a născut, ochii lui au distins doar umbre. Niciodată nu s-a bucurat de frumusețea unei flori, de culorile minunate ale curcubeului sau de chipul mamei sale. Pe lângă problemele de sănătate ale lui Alin și situația financiară și condițiile de trai au fost precare în familia sa.

De mai bine de 15 ani, el și mama lui, au locuit într-un spațiu care în trecut era folosit ca grajd. În acel spațiu, și-au amenajat două camere, deși structura clădirii nu era bună, tavanul riscând să cadă oricând, iar atunci când ploua erau inundați. Zilnic, mama era nevoită să aducă de departe apă pentru băut și pentru a se spăla, iar de cele mai multe ori o ajuta și Alin. În ciuda faptului că locuiau în condiții precare, Alin a avut întotdeauna rezultate bune la învățătură, pentru el, școala fiind a doua lui casă, deoarece acolo se bucura de căldură pe timp de iarnă, iar profesorii îl încurajau și îi erau aproape.

Oameni cu suflet mare, din țară și din străinătate, mișcați de situația și condițiile în care locuiau Alin și mama sa, au simțit chemarea  și au identificat resursele necesare astfel încât această familie să se bucure de condiții de viață decente. Astfel, peste 25 de donatori și 50 de voluntari, sub coordonarea lui Bogdan Andrei, a lui Cornel Dobre, a lui Titi Pîrvan și a lui George Mitroi, și-au unit forțele pentru a-i împlini visul lui Alin, acela de a avea un cămin sigur. Valoarea construcției se ridică la suma de 14.000 euro.

Prezent la eveniment, Duane McKay, Președinte la nivel mondial al Adventist World Radio a declarat: ”Sunt entuziasmat să particip la inaugurarea acestei case care a fost construită pentru Monica și fiul ei, Alin, care, în urmă cu 15 ani, a fost născut într-un grajd, la fel ca Isus acum 2000 de ani. Programul Implicarea Totală a Credincioșilor nu este doar despre predicare, ci despre modalități diverse de a-i sluji pe semeni și pe Isus, chiar de a construi o casă pentru o familie care are această nevoie. Mulțumesc tuturor bisericilor și tinerilor care s-au implicat, precum și școlii speciale în cadrul căreia Alin este elev. De asemenea, mulțumesc ADRA pentru acest cadou minunat oferit acestei familii”.

“Fiecare casă construită reprezintă o mână întinsă pentru cel care se află într-o situație disperată. Fiecare cărămidă nu este nimic altceva decât un cuvânt rostit într-o altă formă. Fiecare acoperiș așezat pe o casă reprezintă o mână întinsă pentru cel care este în aceea casă. Aș vrea să mulțumesc, cu această ocazie, echipei ADRA România, tuturor celor implicați într-un astfel de proiect și doresc ca Dumnezeu să fie Cel care să inspire mai departe pe fiecare persoană implicată în așa fel încât multe suflete să fie schimbate și să se bucure nu doar de o casă frumos construită, ci de o casă în Împărăția lui Dumnezeu” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

”Luna februarie poate fi numită pe drept „timpul bucuriei” la ADRA, al acelei bucurii pe care o experimentezi atunci când, în locul lacrimilor, vezi zâmbete pe chipurile celor ce au uitat poate să mai spere. Și astăzi am văzut bucurie, emoție, recunoștință, speranță, credință, atât pe fețele beneficiarilor, cât și ale donatorilor și ale voluntarilor, iar lucrul acesta ne motivează și ne responsabilizează în îndeplinirea misiunii pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o. Mulțumim partenerilor, sponsorilor și voluntarilor pentru ajutorul neprecupețit oferit acestei familii fără adăpost prin implicarea directă în construcția acestei case, dar și pentru faptul că le-au transmis sentimentul că există oameni pentru care ei contează” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Cu multă emoție în suflet, le mulțumesc colegilor mei de la Școala pentru Deficienți de Vedere pentru efortul financiar pe care l-au făcut. Alin este un copil deosebit, este iubit de toți și, tocmai de aceea, azi trăiește aceste clipe minunate. Mulțumim ADRA, tuturor celor ce s-au implicat în mod direct în construcția acestei case, precum și sponsorilor și sperăm într-o colaborare la fel de bună ca și până acum” a declarat Cazan Cosmina Irina, Director Școala pentru Deficienți de Vedere.

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ocazia de a fi martor astăzi la inaugurarea acestei case. Locul impropriu de locuit al acestei familii a fost motivul care m-a determinat să mă implic în acest proiect. Cred că există o asemănare între Domnul Isus și Alin: atât Mântuitorul, cât și Alin s-au născut într-un grajd” a declarat pastorul Cornel Dobre, Voluntar ADRA România.

Înainte de construcție:

După construcție:

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de luni, 20 Februarie 2017, a celei de a șasea case construite, în localitatea Însurăței, județul Brăila.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

 

A 5-a casă în a 5-a zi: Președintele Bisericii Adventiste inaugurează a 255-a casă construită de ADRA România

About The Author
-