Views

Miercuri, 15 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat, în localitatea Hășmaș, din județul Arad, cea de-a treia casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.

”Este o bucurie ca, astăzi, să pot participa la un eveniment social așa de important din viața comunei Hășmaș. Am participat cu drag alături de voluntarii ADRA și de membrii Bisericii Adventiste din județul Arad. Particip și acum cu drag la inaugurarea unei case construite pentru o familie aflată în nevoi. Construirea acestei case este un lucru deosebit, în felul acesta se asigură condiții civilizate de viață celor 7 suflete ale familiei. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au pus suflet și efort: voluntarilor, care duminică de duminică, au participat la ridicarea acestei construcții pentru ca această familiei să poată să trăiască în condiții mai bine decât până acum. Aș dori ca exemplul oferit de ADRA România să continue și ar fi bine ca și alte asociații să preia exemplul. Consider că aceasta este menirea nostră: să lăsam ceva bun după noi” a declarat Cornel Popa, Primarul localității Hășmaș, județul Arad.

”Este un mare lucru ca zeci de donatori și voluntari ADRA să-și dea mâinile și împreună să construiască o casă. Însă, a face lucrul acesta în condiții nefavorabile este dincolo de imaginație. De ce? Pentru ca iarna să îi găsească și pe semenii lor greu încercați în condiții de siguranță și confort. Numai cei cu inimă mare și cu dragoste de oameni sunt dispuși să-și părăsească confortul lor și să poată realiza lucrul acesta. Prețuirea noastră și răsplata de sus!” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Suntem bucuroși să participăm la acest eveniment important din viața acestei familii și a comunității locale. Suntem recunoscători lui Dumnezeu că această lucrare s-a putut înfăptui. Biserica Adventistă a fost implicată pe două planuri. Primul a fost planul instituțional, prin ADRA România în colaborare cu Primăria Hășmaș: s-au făcut planurile, s-au pornit demersurile și s-au căutat fondurile necesare pentru ca această lucrare să poată fi realizată. Planul al doilea este cel al voluntariatului și pentru aceasta zeci de membri ai Bisericii Adventiste s-au implicat cu drag. Prin proiectul acesta nu a fost schimbată doar o viață, ci au fost schimbate 7 vieți” a declarat Mihai Maur, Președintele Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Banat și Crișana.

”Mă bucur că am prins acest moment în această zi. Este un vis împlinit și pentru noi. Îmi aduc aminte că atunci când am primit invitația primăriei pentru a vizita această familiei și să-i ajutăm cu alimente, ne-am dat seama de condițiile inumane în care trăiau atunci: tavanul cădea peste ei și era un focar de infecție pentru noul copil care urma să se nască. Împreună cu primăria locală am hotărât să facem ceva în plus și să schimbăm condițiile de trai. Sunt foarte bucuros că am putut să oferim o mână de ajutor, că am putut să intervenim în schimbarea acestor vieți” a declarat Bota Daniel, Responsabil ADRA Banat și Crișana.

Înainte de construcție:

După construcție:

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de mâine, 16 Februarie 2017, a celei de a patra case construite pentru 12 suflete, în Comuna Apold, județul Mureș.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

Prin proiectele de construcții de case, ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii. ADRA România promovează un viitor mai bun. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face:

  • prin voluntariat;
  • prin donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
  • prin donații materiale (în special materiale de construcții, uși, obiecte sanitare), dar și
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

 

”Să lăsăm ceva bun după noi!” – 7 suflete schimbate

About The Author
-