27
Views

Sâmbătă, 30 aprilie 2011, pentru credincioşii adventişti de ziua a şaptea din municipiul Buzău a fost o zi specială. În lăcaşul de cult de pe strada Mesteacănului, a avut loc un eveniment special numit ”Ziua Porților Deschise” . La eveniment au participat, alături de reprezentanţi ai cultului adventist, invitaţi din partea altor biserici creştine şi ai autorităţilor locale din judeţ.

Au fost prezenţi, din partea autorităţilor locale şi societăţii civile, Ion Samoilă, profesor universitar la Universitatea George Barițiu, profesor Carolița Cimpoca, Director grup Școlar Industrial Grigore Moisil, profesorul Emil Moise, preşedinte al Asociaţiei pentru Libertate de Conştiinţă, Alexandrina Docuz, Director la Direcția de Asistență Socială a municipiului Buzău, Locotenent Colonel Dan Nicolae, inspector șef al Inspectoratului pentru situații de Urgență al municipiului Buzău, Aurel Brebeanu, patronul Trustului de televiziune Media Campus. Alături de ei, preotul catolic Paul Butnaru, pastorul baptist Daniel Cocoş şi pastorul Cristian Modan, director Departament Comunicare și Libertate Religioasă din cadrul Conferinței Muntenia și Teodor Huțanu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua Saptea din România. Atmosfera deosebită a fost conturată de muzica înălțătoare adusă de elevii din cadrul Liceului Teologic Adventist, București.

Luările de cuvânt ale participanţilor la dezbatere s-au axat, în special, pe componenta socială a bisericilor creştine reprezentate la nivelul judeţului, pe unitatea în diversitate pe care le proclamă aceste biserici.

Profesorul universitar Ion Samoilă a spus:”întotdeauna m-am simțit atașat sufletește de biserica dvs. unde am întâlnit oameni devotați, hotărâți ca să facă ceva pentru comunitatea noastră”.

Profesor Carolița Cimpoca a punctat următoarele: ”Biserica și școala au reprezentat întotdeauna două puncte de reper în viața oamenilor. Primii elevi au învățat în biserică. În biserică și școală se promovează principii morale. Atât biserica cât și școala sunt furnizori de educație”.

D-na Alexandrina Docuz a ținut să sublinieze: ”Vă felicit pentru tot ceea ce faceți pentru societatea în care trăim și împreună să ajutăm la rezolvarea a cât mai multor probleme sociale care apar la nivelul municipiului Buzău”.

Locotenent Colonel Dan Nicolae a accentuat: ”Prima dată am venit la dvs. în 2005 pentru a vă da avizul că veți fi în siguranță în acest locaș de închinare. Am găsit la dvs. elemente comune: Tin Serv, voluntariat. Vă consider pe toți voluntari în situații de urgență”.

Aurel Brebeanu, patronul Trustului de televiziune Media Campus: ”Am cunoscut mulți oameni din biserica dvs și îi apreciez foarte mult. Îmi place foarte mult că promovați principii morale și de sănătate. Un membru al dvs. mi-a spus că nu se împacă fumatul cu credința și trebuie să aleg. Și am ales. De patru ani nu mai fumez. Am acceptat și chiar am invitat Biserica Adventistă să promoveze aceste principii morale și ale sănătății la postul de televiziune pe care îl dețin”.

Pastorul baptist Daniel Cocoş a adus în atenție 1 Timotei 2,1-7. ”Să faceți rugăciuni pentru toți oamenii…” A mai spus: ”Credința transformă relațiile dintre noi, Dumnezeu ne dă puterea de a ne iubi vrășmașii, iar în cer vor fi copii ai lui Dumnezeu”.

Pastorul Cristian Modan a făcut o prezentare generală a Bisericii Adventiste și a subliniat rolul acesteia în promovarea valorilor vieții, ale sănătății și educației creștine.

În ultima alocuțiune președintele Bisericii Adventiste din România a prezentat câteva gânduri frumoase din Ioan 8,12. Eu sunt Lumina Lumii. A mai subliniat criteriul de selecție la judecata lui Dumnezeu- ajutorarea celui în nevoie. Indiferența este criminală.

Programul a fost urmat de un bufet suedez, ovo-lacto-vegetarian pentru oficialități, iar după amiază de un concert creștin susținut de corul Liceului Teologic Adventist din București.

A consemnat Ionel Turturica

Ziua porţilor deschise la Biserica Adventistă Buzău

Despre autor
-