35
Views

Comunitatea adventistă română din Belgia are în sfârşit prima biserică proprie. Sâmbătă, 27 noiembrie, în prezenţa preşedintelui Uniunii Române, Teodor Huţanu şi a reprezentanţilor Conferinţei Belgo-Luxemburgheze va avea loc serviciul de dedicare a Bisericii Adventiste Române din Braine l’Alleud, situată la 15 km de centrul oraşului Bruxelles.

După circa un deceniu de la primii paşi făcuţi pentru organizarea unei biserici adventiste române în Belgia, numărul credincioşilor a crescut într-atât încât la ora actuală sunt în curs de organizare două biserici, proiect iniţiat de conferinţa locală cu sprijinul Diviziunii Euro-Africa.

Până în luna octombrie, adventiştii români din Belgia s-au închinat în locaşul de cult al Bisericii Francofone din Bruxelles. Însă de ceva vreme sala cu o capacitate de circa 200 de locuri a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 300 de participanţi la serviciul divin.

Prin harul lui Dumnezeu la ora actuală ei se pot închina în două locaţii, urmând ca în curând şi aceia care folosesc în continuare spaţiul închiriat să poată avea propriul lor lăcaş de cult. Noua biserică de la Braine l’Alleud are o capacitate de cel puţin 150 de locuri şi este un lăcaş care a aparţinut anterior unei alte organizaţii religioase.

În paralel se derulează demersurile pentru darea în folosinţă a celei de-a doua biserici adventiste române care va fi situată în cartierul Anderlecht din capitala belgiană.

De-a lungul existenţei sale, comunitatea adventistă română din Belgia, care la ora actuală este cea mai populată comunitate adventistă din această ţară, a fost păstorită atât de pastori locali, cât şi de pastorii români Iosif Suciu şi Emil Lazăr.

Speranţa TV va fi prezentă la evenimentul de sâmbătă ca o adevărată punte audio-vizuală între adventiştii români din ţară şi cei de departe.

Lucian Ştefănescu

Dedicarea primei biserici adventiste române din Belgia

Despre autor
-