Views


Carmen Gavrilă & Marius Niță; ”9.6  Duhul Sfânt uneşte biserica în misiune şi slujire  (st9 Duhul Sfânt şi biserica)”

Joi, 2 martie – Duhul Sfânt uneşte biserica în misiune şi slujire

7. Citeşte Faptele 2:4-11,16-21. Ce s-a întâmplat ca urmare a revărsării Duhului Sfânt asupra credincioşilor din Noul Testament?

Duhul Sfânt a fost Acela prin care s-a făcut cea mai puternică lucrare misionară din câte a cunoscut lumea până la acea dată. Dumnezeu poate realiza mai multe printr-un grup mic de oameni, care sunt uniţi în devoţiune faţă de El, decât printr-un număr mare de oameni care slujesc la doi stăpâni. Dar El poate face nespus mai multe lucruri atunci când noi toţi ne dedicăm Lui toată viaţa şi energia, toate talentele şi resursele noastre.

Din această unitate a credincioşilor în ce priveşte viaţa şi misiunea, a luat naştere biserica din Noul Testament. Un grup mic de credincioşi timizi s-a transformat într-o biserică puternică şi eficientă, prin care Dumnezeu a ajuns la inima multor oameni provenind din culturi diferite şi care vorbeau limbi diferite. Ei au fost uniţi în a proclama „lucrurile minunate ale lui Dumnezeu” (Faptele 2:11). Dumnezeu a fost activ în perioada Noului Testament şi va fi activ şi în timpul sfârşitului, când lucrarea trebuie încheiată.

8. În ce alte aspecte erau uniţi credincioşii din Noul Testament? Faptele 2:42-47

Lucrarea misionară de la Cincizecime a fost însoţită de o serie de alte acţiuni în care biserica primară a stat ca un front unit. Credincioşii erau uniţi în studiul Bibliei şi în învăţătura apostolilor, în părtăşia frăţească şi în frângerea pâinii – fapt care se referă probabil la închinarea împreună –, în rugăciune şi în lăudarea lui Dumnezeu, în slujirea celor în nevoie, oferindu-le gratuit din bunurile proprii şi având toate lucrurile de obşte (Faptele 2:42,44,45). Studiul Bibliei împreună şi părtăşia frăţească ne vor da dorinţa de a le face cunoscută şi altora vestea bună şi de a-i ajuta în nevoile lor concrete. Duhul Sfânt ne va deschide ochii ca să le observăm nevoile.

Ce activităţi din biserica ta locală sunt o dovadă a unităţii ei? Ce alte activităţi se mai pot face?

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/duhul-sfant-si-biserica/

9.6 Duhul Sfânt uneşte biserica în misiune şi slujire (st9 Duhul Sfânt şi biserica)

Despre autor
-