Views


Cristina Voicu & Lucian Chiță; ”7.3 Prezbiterii  (st7 Conducători care slujesc)”

Luni, 8 mai – Prezbiterii

2. Citeşte 1 Petru 5:1-4. Cu ce motivaţii trebuie să-şi îndeplinească prezbiterii rolurile în biserică?

În introducerea la sfaturile pentru prezbiteri, Petru precizează că el însuşi este prezbiter ca şi ei, dar şi martor al patimilor lui Hristos şi părtaş al slavei care urmează să fie descoperită. În felul acesta, el subliniază o primă calitate pe care trebuie să o aibă un prezbiter: să înţeleagă importanţa suferinţelor lui Hristos pentru noi şi a speranţei pe care El ne-o dă.

Petru aseamănă rolul unui prezbiter cu cel al unui păstor care are grijă de turmă. Compararea bisericii cu o turmă sugerează faptul că uneori credincioşii se pot rătăci şi, de aceea, au nevoie de un păstor care să-i aducă înapoi la turma lui Dumnezeu şi să-i ajute să acţioneze în armonie cu ea. De asemenea, prin purtarea sa smerită, prezbiterul este un model de viaţă creştină.

3. Ce avertizări le fuseseră date în Vechiul Testament păstorilor turmei lui Dumnezeu? Ieremia 10:21; Ezechiel 34:8-10; Zaharia 11:17.

O misiune importantă a conducătorilor creştini este aceea de a avea faţă de membrii bisericii răbdarea unui păstor pentru oile lui. Prezbiterii trebuie să-i adune cu tact la închinare şi la acţiunile de a duce vestea bună despre Isus şi despre mântuire la cei care vor să o cunoască,

De asemenea, Petru notează că prezbiterii trebuie să supravegheze biserica de bunăvoie, nu de silă. Nu este uşor să găseşti oameni dispuşi să accepte misiunea de a conduce o biserică, lucru evident mai cu seamă când, periodic, biserica îşi desemnează slujitorii. Pentru o bună funcţionare, biserica are nevoie de persoane care să îndeplinească diferite slujbe. Mulţi ezită să accepte slujbe de conducere. Un motiv pe care îl invocă este faptul că acestea consumă un timp considerabil, iar ei au deja programul foarte aglomerat. Alţii se simt insuficient pregătiţi. Cu toate acestea, Petru ne sfătuieşte ca, dacă suntem solicitaţi, să ne asumăm astfel de slujbe.

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link:

www.7adventist.com/studiu/

7.3 Prezbiterii (st7 Conducători care slujesc)

Despre autor
-