Views

Daniela Petre & Emanuel Grecu „12.7 Un gând de încheiere (st12 Organizaţia bisericii şi unitatea)”

Vineri, 21 decembrie –Un gând de încheiere

„Principiile bunei conduceri sunt valabile în toate tipurile de societate, inclusiv în biserică. Cu toate acestea, în biserică, conducătorul este mai mult decât un conducător. El trebuie să fie şi slujitor.

Există o aparentă contradicţie între a fi conducător şi a fi slujitor. Cum poate cineva să conducă şi să slujească în acelaşi timp? Nu ocupă conducătorul o poziţie de onoare? Nu dă dispoziţii şi nu se aşteaptă ca alţii să îl asculte? Atunci cum să ocupe poziţia inferioară de slujitor, în care să primească dispoziţii şi să le împlinească?

Pentru a rezolva acest paradox, trebuie să privim la Isus. El a fost întruchiparea supremă a principiului conducerii prin slujire. Viaţa Lui întreagă a fost o viaţă de slujire. Şi în acelaşi timp, El a fost cel mai mare lider din câţi a cunoscut lumea.” – G. Arthur Keough, Our Church Today: What It Is and Can Be, 1980, p. 106

Pentru studiu suplimentar: Mărturii pentru pastori şi slujitorii Evangheliei, cap. „Responsabilitatea individuală şi unitatea creştină”; Slujitorii Evangheliei, cap. „Unitatea în diversitate” şi „Disciplina bisericească”.

Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatoarele link-uri:

http://www.7adventist.com/studiu/organizatia-bisericii-si-unitatea/

http://ellenwhiteaudio.org/ro/istoria-mantuirii/

12.7 Un gând de încheiere (st12 Organizaţia bisericii şi unitatea)

About The Author
-