Maria Badea & Titu Boabă; ”11.3 Adevărata libertate în Hristos (st11 Învăţători mincinoşi)”
Luni, 5 iunie – Adevărata libertate în Hristos
2. Cu privire la ce suntem avertizaţi în 2 Petru 2:18-21? Ce afirmaţii din versetul 19 ne ajută să înţelegem mai bine motivul său de îngrijorare? Ce importanţă are cuvântul „slobozenia”?
Petru îi avertizează pe cititorii săi, în limbajul cel mai categoric posibil, cu privire la pericolele învăţătorilor mincinoşi. În 2 Petru 2:18-21, el le atrage atenţia că aceştia le vor promite libertate, dar, de fapt, îi vor conduce la robie.
Aceşti învăţători denaturau total Evanghelia. Libertatea în Hristos trebuia să însemne eliberare din robia păcatului (Romani 6:4-6). Orice formă de aşa-zisă „libertate în Hristos”, dar în care omul rămâne sclavul păcatului, este respinsă de Petru. Deşi părerile cercetătorilor sunt împărţite cu privire la erezia la care face el referire aici, este evident că ea era legată de problema păcatului şi de robia faţă de păcat.
3. Citeşte Ioan 8:34-36. Cum ne ajută cuvintele Domnului Isus să înţelegem subiectul abordat de Petru?
Prin ideile pe care le susţineau, învăţătorii mincinoşi îşi conduceau victimele – persoanele care Îl cunoscuseră pe Domnul Isus de curând – înapoi, la vechiul mod de viaţă. Ei prezentau probabil o evanghelie a harului ieftin, care lăsa în plan secundar nevoia de curăţie şi de sfinţenie şi care îi determina să redevină „robi al stricăciunii” lumii din care tocmai ieşiseră (2 Petru 2:19). În aceste condiţii, nu ne mai surprinde faptul că Petru vorbeşte pe un ton atât de categoric împotriva acestor învăţături şi faptul că a atras atenţia asupra consecinţelor adoptării lor.
Ce crezi tu că înseamnă libertatea în Hristos? De ce anume te-a eliberat Hristos?
Pentru mai multe materiale de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: