Views


Daniela Măgureanu & Lucian Chiță; ”10.4 Cereţi cu credinţă (st10 Duhul Sfânt, Cuvântul şi rugăciunea)”

Marţi, 7 martie – Cereţi cu credinţă

4. Citeşte Marcu 11:24. Ce alt îndemn (în afară de acela de a cere) ne dă Isus în ce priveşte rugăciunea?

Nu este suficient să cerem. Rugăciunile noastre trebuie să fie însoţite de credinţă. În Evrei 11:6 ni se spune că „fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi” lui Dumnezeu. Când ne plecăm pe genunchi înaintea Sa, când deschidem Biblia la una dintre cele peste trei mii de făgăduinţe ale Sale şi când îi cerem, cu simplitatea unui copilaş, să o împlinească în dreptul nostru, trebuie să credem că El o va împlini la timpul pe care îl consideră cel mai potrivit.

5. Cu ce se aseamănă omul care nu are credinţă? Iacov 1:6-8

Când venim la Dumnezeu, trebuie să credem că El există şi că îl răsplăteşte pe cel care îl caută. Ca să fie eficientă, rugăciunea trebuie să fie însoţită de credinţa că Dumnezeu poate să răspundă şi, mai mult, că El va răspunde, potrivit voinţei Sale.

În Biblie, credinţa este asociată cu încrederea. Avem încredere în cineva numai dacă îl ştim demn de încredere. Când avem dubii că Dumnezeu Se va ţine de cuvânt, suntem nehotărâţi şi nu ne putem aştepta să primim ceva de la El. A crede înseamnă a-L lua pe Dumnezeu pe cuvânt. Înseamnă să ne bizuim pe El şi pe promisiunile Lui, chiar dacă simţămintele ne spun contrariul, deoarece „credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd” (Evrei 11:1). Credinţa se prinde de promisiunile lui Dumnezeu pentru că are încredere în spusele Lui (vers. 11). Credinţa ştie că „este cu neputinţă ca Dumnezeu să mintă” (Evrei 6:18). Dumnezeu este acelaşi ieri, azi şi în veci (Evrei 13:8). Credinciosul ştie că la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă (Luca 1:37).

Credinţa deschide tezaurul divin. Prin Duhul Sfânt, Dumnezeu îi îndeamnă pe oameni să-şi pună încrederea în Cuvântul Lui.

Ce anume te ajută să fii mai puternic în credinţă? Ce calitate a lui Isus te ajută să ai încredere că El vrea şi poate să te ajute la vreme de nevoie?

Daca doriti materiale suplimentare de scoala de sabat va invitam sa vizitati pagina noastra web accesand urmatorul link: http://www.7adventist.com/studiu/duhul-sfant-cuvantul-si-rugaciunea/

10.4 Cereţi cu credinţă (st10 Duhul Sfânt, Cuvântul şi rugăciunea)

Despre autor
-