BILANȚ DE AN 2020 PENTRU ADRA ROMÂNIA: un număr record de 77.711 beneficiari

Views
Marți, 18 mai 2021, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, în vederea evaluării activității organizației pentru anul precedent, a aprobării bugetului de venituri și cheltuieli și a bilanțului contabil la 31 Decembrie 2020.
În cadrul întâlnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, proiectele ADRA 2020 – 2021, raportul situațiilor de urgență – raport financiar / beneficiari ”Sprijin umanitar COVID-19”, raportul resurselor umane, raportul administratorului BILANȚ 2020, notă justificativă costuri indirecte proiect „Up to start”, raportul auditului pentru anii 2014 – 2018, depozitul intern precum și cele două proiecte abordate cu prioritate în anii 2020 și 2021, respectiv: „Casa ADRA” și „Vreau la școală”. În urma analizei, ADRA România și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru anul 2020, implementând cu succes, pe parcursul anului, 28 de proiecte din portofoliul asociației, dintre care 2 în afara țării – Malawi, Africa: ”Sprijină un copil în Africa” și Liban, Asia: „Apel la solidaritate internațională Liban” – 28 de proiecte pentru un număr record de 77.711 beneficiari.
După cum este menționat și în numele organizației, ordinea priorităților de asistare este: dezvoltarea, refacerea și ajutorul. Pe parcursul anului 2020, ADRA România a avut în prim plan dezvoltarea economică. Din cheltuielile realizate pe proiecte, majoritatea au avut ca destinație proiectele din sectorul dezvoltării economice, urmat, în ordinea sumelor cheltuite, de asistarea persoanelor defavorizate, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie și asistarea victimelor dezastrelor naturale.
Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației: ”ADRA are în atenţie omul aflat în dificultate, răspunzând nevoilor sale fundamentale. Din acest motiv, cele cinci portofolii de interes ADRA confirmă prezenţa membrilor ei acolo unde este semnalată o nevoie. Astfel, activităţile specifice se adresează următoarelor domenii esenţiale: dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”
Dintre cele 4 proiecte finanțate prin fonduri europene, 2 proiecte au fost pentru sprijinirea antreprenoriatului, iar 2 proiecte pentru asistarea categoriilor sociale defavorizate și incluziune socială. În cadrul proiectelor ”Start la antreprenoriat” și ”Up to start” au fost create 74 de noi întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane din regiunile de dezvoltare Sud-Vest și Sud-Est ale României (fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 30.000 EURO) și crearea a 170 locuri de muncă (cu 22 în plus față de planul inițial), respectiv: 86 prin proiectul ”Start la antreprenoriat” și 84 prin proiectul ”Up to start”.
”Am apreciat cu mare satisfacție fiecare proiect din portofoliul bogat al asociației în 2020, anul pandemiei. Inițiativele din prima linie de luptă împotriva COVID-19 au dovedit cu prisosință că ADRA România are maturitatea necesară pentru a fi o ancoră de speranță în timp de criză globală severă. Pentru aceasta felicit întreaga echipă, dorindu-vă mai departe succes deplin în acțiunile de sprijin umanitar pe care le îndepliniți la nivel de excelență” a declarat Aurel Neațu, Președinte ADRA România și Președinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.
ADRA România promovează un viitor mai bun! Îmbunătățirea condițiilor de viață și dezvoltarea comunității locale au fost obiectivele urmărite prin cele 6 case sociale construite sau reconstruite de ADRA România în anul 2020, prin proiectele ”În sfârșit, acasă!” (îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familii aflate în situație de risc), ”Reclădind speranțe” (răspuns de urgență oferit familiilor după ce casele acestora au fost afectate de incendii) și ”Speranță mai presus de ape” (îmbunătățirea spațiului locativ prin construirea sau reconstruirea caselor pentru familiile afectate de dezastre naturale). Prin proiectele de construcții de case, ADRA România se implică în mod special în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii.
În cadrul Adunării Generale a Asociației ADRA România, s-a aprobat bilanțul contabil la 31 Decembrie 2020, constatându-se la partea de venituri totale suma de 9.070.723 lei, iar la partea de cheltuieli suma de 8.970.877 lei, rezultând un excedent nerepartizat de 99.846 lei, lucrul acesta fiind posibil ca urmare a veniturilor mari înregistrate. Totodată, s-a constatat faptul că nu s-a înregistrat nicio încălcare a legilor locale care să fie identificată împotriva organizației pentru anul 2020.
”Ne bucurăm de faptul că în anul 2020 ADRA România a fost implicată în viața unui număr de 77.711 beneficiari. Chiar în anul pandemiei COVID-19, știm că lucrul acesta nu ar fi putut fi posibil fără sprijinul sponsorilor, al partenerilor și al voluntarilor. Aducem mulțumirea noastră pentru frumoasa colaborare din anul trecut, pentru țintele pe care le-am atins împreună și pentru bucuria izvorâtă din ajutorul oferit oamenilor pentru care lucrăm. Împreună am sprijinit familii numeroase, am susținut educația, am oferit reabilitare, am șters lacrimi, am construit poduri, am clădit un viitor mai bun, am reclădit speranța și am acordat primul ajutor. Împreună am putut face lucruri frumoase pentru semenii noștri. Deși nu acesta a fost obiectivul urmărit, pentru ADRA România, anul 2020 a fost bogat în asigurări de susținere în orice vreme, de care cu mare drag ne amintim” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.
În cei 31 de ani de la înființare, activitatea socială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România prin ADRA România a înregistrat asistarea a peste 1.170.138 de persoane prin intermediul a 1.118 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 115.409 voluntari activi și a 8.582 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că ne-am bucurat de susținerea celor 9.047 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!
”În lumea în care trăim, plină de incertitudine și confuzie și în care distingerea răului de bine e din ce în ce mai grea, trebuie să avem repere solide după care să putem trăi. Unul dintre ele ar putea fi acela exprimat și de Sfântul Ioan Gura de Aur: a nu face binele înseamnă a face răul. ADRA este, în multe locuri din România şi nu numai, diferența dintre o viață întunecată, cu lipsuri şi una plină de speranță; iar uneori, ADRA reprezintă chiar diferența dintre viață şi moarte” a declarat Violeta Pițurlea, Membru BOARD ADRA România.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România

BILANȚ DE AN 2020 PENTRU ADRA ROMÂNIA: un număr record de 77.711 beneficiari

About The Author
-