Pe data de 20 iunie, se celebrează la nivel internațional ”Ziua Mondială a Refugiaților”, eveniment care este dedicat curajului, forței și hotărârii femeilor, bărbaților și copiilor care sunt forțați să-și părăsească patria, sub amenințarea persecuției, conflictelor și violenței.
În anul trecut, douăzeci de oameni pe minut au fost forțați să lase totul în urmă pentru a scăpa de război, persecuție sau teroare, mai mult de jumătate dintre ei fiind copii. În prezent, 68 de milioane sunt refugiați sau persoane strămutate. Acest număr este echivalent cu populația celei de-a 20-a țări celei mai mari din lume. Nici unul dintre ei nu a ales să trăiască viața pe care au fost nevoiți să o urmeze. Cu toate acestea, bisericile, indivizii și organizațiile de caritate, susținute adesea din donații personale, sponsorizări sau de finanțări guvernamentale, au ajuns la comunitățile de refugiați făcându-i să se simtă bineveniți și ajutându-i să se acomodeze în noua lor casă. În mijlocul traumelor reale din trecut, ei dau speranță.
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România sunt solidari cu refugiații, implicându-se și îndemnând la un răspuns plin de compasiune. În colaborare cu ADRA, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea la nivel mondial sărbătorește ”Sabatul Mondial al Refugiaților” în data de 20 iunie 2020, amintindu-le membrilor că o atitudine de ospitalitate este biblică și poate avea recompense surprinzătoare și pozitive, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung și veșnic.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.
Din anul 2015, atât în țară, cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți” prin care susține refugiații, imigranții și emigranții.
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:
ADRA România
- voluntariat (în țară sau în afara țării),
- donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte),
- donații financiare în Bisericile Adventiste de Ziua a Șaptea cu mențiunea ”ADRA refugiați”,
- donații financiare în conturile ADRA,
- donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți”.