În perioada 8 martie – 24 octombrie 2020, în cadrul proiectului ADRA „Sprijin Umanitar COVID-19” care se încadrează în domeniul de expertiză „Asistarea victimelor dezastrelor naturale”, 47.689 de persoane din familii vulnerabile au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție, asistență socială, consiliere psihologică și ajutor pentru asigurarea adăpostului.
În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală și implementat din 8 martie 2020, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului, în mod special, de produse de bază și kituri de igienă pentru menținerea siguranței. Proiectul se axează pe ajutorarea oamenilor supraviețuitori să facă față nevoilor de igienă și hrană din toate regiunile majore din România: Muntenia, Moldova, Oltenia, Banat, Transilvania de Sud și de Nord.
Beneficiarii proiectului ADRA „Sprijin Umanitar COVID-19” persoane defavorizate și vulnerabile în fața virusului (copii, tineri, familii defavorizate și vârstnici vulnerabili) care nu dispun de surse financiare pentru a trece cu bine perioada dificilă sunt identificați cu ajutorul Unităților Administrativ Teritoriale și a voluntarilor binevoitori. Împreună cu finanțatorii noștri persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, ADRA România reușește să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, oferind beneficiarilor noștri strictul necesar supraviețuirii în fața virusului. Fără ajutorul partenerilor și furnizorilor noștri, nu ar fi fost posibilă oferirea de alimente de bază și igienă în fiecare săptămână beneficiarilor din cadrul proiectului „Sprijin Umanitar COVID-19”.
Situația actuală cu prelungirea stării de alertă și o posibilă stare de urgență pe viitor, ADRA România, prin proiectul „Sprijin Umanitar COVID-19” în fiecare săptămână pune zâmbete pe fețele întristate și descurajate ale oamenilor afectați de pandemie și totodată le dă speranța unor zile mai bune.
„Având în vedere situația cu care ne confruntăm în ultimele luni, teama și suferința oamenilor este departe de a se fi terminat. ADRA România este capabilă să străpungă barierele în fiecare săptămână, sprijinind și oferind ajutor tuturor persoanelor afectate de pandemia COVID-19. Prin proiectul „Sprjin Umanitar COVID-19” toți beneficiari au șansa egală de supraviețuire în fața virusului, dispunând de tot ajutorul pe care ei îl solicită. Deși criza pare că se adâncește, voluntarii și sponsorii noștri luptă împotriva curentului și chiar dacă virusul a luat amploare în ultima vreme, nici ADRA România nu renunță ci mergem mai departe. Suntem alături de ei prin orice mijloace și ne continuăm slujirea cu bucurie” declară Delia Fărâmiță, Manager Situații de Urgență. Responsabil Marketing și Comunicare.
„ADRA România este alături de beneficiari în lupta contra Covid-19 încă de la început, când necesitatea intervenției a fost una necesară. Întreaga echipă a trecut cu bine peste toate obstacolele întâlnite pentru a-și atinge scopurile, deși nu a fost deloc ușor. Adaptarea la condițiile legislative, financiare, dar și de protecție și igienă a fost destul de anevoioasă, însă scopul a fost și este atins în continuare. Pozitivitatea în aceste vremuri este uneori o utopie, însă nu și pentru ADRA. Putem găsi un motiv de a fi pozitivi în tot ceea ce facem, prin ajutorul acordat în continuare prin proiectul “Sprijin umanitar COVID-19” iar această stare vine din gramul de fericire pe care îl afișează beneficiarii noștri atunci când ne întâmpină. Echipa noastră reușește să afișeze o unitate solidă în diversitatea de factori externi conduși de acest virus aproape omniprezent. Toți beneficiarii noștri găsesc în echipa ADRA România un aliat de încredere și un sprijin fără tăgadă în situațiile grele cu care se confruntă. Ne bucurăm însă că prin efortul depus putem ajunge la toți cei care au mare nevoie de ajutorul nostru și continuăm să luptăm prin orice mijloc disponibil pentru a ajunge cât mai aproape de țelul ADRA” declară Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România
Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă, a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România prin proiectul „Sprijin Umanitar COVID-19″ și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
- prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, medicamente sau echipament de protecție, îmbrăcăminte), dar și prin
- donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea ”Sprijin Umanitar COVID-19”) sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul „Sprijin Umanitar COVID-19” prin specificarea “Sprijin Umanitar COVID-19” la destinația banilor sau
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.