Views

Vineri, 8 martie 2019, persoanele asistate în cadrul ”Centrului de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA” au avut parte de o mare bucurie și surpriză: Familia Cathy și Jonathan Duffy au sărbătorit împreună cu ele un deceniu de luptă ADRA România împotriva violenței în familie cu ocazia ”Zilei Internaționale a Femeii”. Darurile primite și faptul că persoanele asistate nu au fost uitate în această zi au adus un mare prilej de bucurie pentru femeile și copiii găzduiți în centru.

”Pentru mine, subiectul victimelor violenței în familiei este un subiect trist. Văzând proiectul ”Casa ADRA” implementat de atâția ani de către ADRA România, putem spune că nu toată lumea este rea, prin speranța care este oferită și prin activitățile specifice desfășurate. Este o bucurie că există și oameni buni care iau atitudine fiind alături de aceste doamne și de acești copii neajutorați. Acest adăpost este special și prețios și trebuie să fie aici, să-și continue existența. De-a lungul anilor, aici au fost găzduite aproape 900 de persoane. Este trist să ne gândim că există 900 de victimele ale violenței domestice, dar sunt recunoscător că la ADRA România au găsit o echipă cu experiență care le-a oferit speranță, siguranță, binecuvântare, un loc în care îți poți reînnoi viața și unde poți să-ți redescoperi demnitatea umană” a declarat Jonathan Duffy, Președinte ADRA International.

”Ne bucurăm și ne simțim onorați de prezența istorică a familiei Cathy și Jonathan Duffy în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Proiectele ADRA România desfășurate în domeniul violenței în familie arată preocuparea constantă a organizației pentru această categorie de beneficiari. Casa ADRA este mai mult decât un centru, este un loc în care persoanele asistate, victime ale violenței în familie fac un popas în drumul lor spre o viață liniștită, după ce unele dintre ele au îndurat ani de-a rândul sentimente de umilință, suferință și frică. Împreună putem să oferim un nou start în viață persoanelor asistate” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Cred că lista de binefaceri pentru cei în nevoie pe care Întemeietorul creștinismului a descris-o în Evanghelia după Matei 25, despre cei flămânzi, însetați, singuri, poate să fie completată și cu ajutorul dat victimelor neajutorate ale violenței domestice. Susținerea primită de la ADRA – biroul mondial – pentru funcționarea proiectului Casa ADRA înseamnă mult pentru beneficiarii din centru și vedem cum astfel promisiunile implementate pur și simplu schimbă vieți. Prezența președintelui ADRA Internațional Jonathan Duffy în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA a însemnat pentru noi confirmarea faptului că ADRA România respectă principiile de acțiune ale rețelei mondiale ADRA și, în același timp, promisiunea că această instituție – Casa ADRA – se va bucura în continuare de sprijinul de care are nevoie” a declarat Gabriel Ișvan, Responsabil ADRA Muntenia și Dobrogea.

casa_adra_logoCasa ADRA este unul dintre primele și puținele centre destinate victimelor violenței în familie din România. Încă de la înființare, de 10 ani, adăpostul își îmbunătățește permanent instrumentele de intervenție, răspunzând personalizat fiecărei situații de violență. Cu ocazia zilei de 8 Martie 2019, am fost onorați de aprecierile și recunoașterea primite din partea Președintelui ADRA Internațional, Johnatan Duffy, privind activitatea echipei și a centrului. De asemenea, ne bucurăm că eforturile organizației sunt completate de autorități, iar prin sprijinul lor financiar reușim să asigurăm continuitate proiectului” a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

”Ca în fiecare an, a fost o bucurie să sărbătoresc ziua femeii, cu doamne demne, curajoase, puternice care își doresc o viata mai bună, atât pentru ele, cât și pentru copiii lor. Modul în care doamnele se raportează la serviciile și intervențiile noastre ne dă și nouă curaj să mergem mai departe. Faptul că anul acesta, Cathy Duffy, prima doamnă ADRA și Jonathan Duffy, președintele ADRA Internațional au fost împreună cu noi la această sărbătoare anuală și la distanță de un deceniu de la înființarea adăpostului Casa ADRA a însemnat mult pentru noi și pentru prietenii noștri” a declarat Claudia Andrei, Psiholog ADRA România.

”Am fost bucuros să particip la sărbătoarea dedicată mamelor cu prilejul zilei de 8 martie alături de familia Duffy. De asemenea, am văzut zâmbet pe chipurile doamnelor, care au primit cadouri și flori – lucruri de care în trecut nu prea au avut parte, dar mai presus de toate, apreciere și asigurarea susținerii din partea întregii echipe de la Casa ADRA” a declarat George Mitroi, Asistent social ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Începând din luna iulie 2016, conform noilor standarde, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a primit o nouă acreditare pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a acreditării a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este acreditat până pe data de 30 decembrie 2020 cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2.500 lei. În perioada celor 10 ani de la înființare, peste 2.240 de victime ale violenței în familiei au fost asistate, dintre care 896 de persoane au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.

ADRA România

UN DECENIU DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE SĂRBĂTORIT LA CASA ADRA ÎMPREUNĂ CU CATHY ȘI JONATHAN DUFFY, PREȘEDINTE ADRA INTERNATIONAL, CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A FEMEII

About The Author
-