Speranță pentru imigranți – un proiect ADRA România susținut de către Jonathan Duffy, Președinte ADRA Internațional

Miercuri, 06 Martie 2019, în cadrul vizitei în România a lui Jonathan Duffy, Președinte ADRA Internațional, acesta a făcut cunoștință cu poveștile de viață ale unora dintre voluntarii proiectului ”Speranță pentru imigranți”. Aceștia nu sunt simpli voluntari, ci sunt din zone de conflict armat, din Orientul Mijlociu (Siria, Irak și Palestina) care au decis să facă mai mult pentru semenii lor aflați în nevoie.

Adresându-se persoanelor prezente la întâlnire, Jonathan Duffy, Președintele ADRA Internațional, a menționat: ”Am vizitat țările dumneavoastră, unde am întâlnit oameni frumoși. Mi-a plăcut! Atunci când ne luăm timp să vorbim și să mâncăm împreună, realizăm faptul că avem multe lucruri în comun și astfel devenim prieteni. Sunt încântat și deschis să îmi fac noi prieteni, începând din această seară. Aș vrea să vă mulțumesc pentru faptul că ne-ați permis să facem parte din viața dumneavoastră și apreciez deschiderea și încrederea acordată către ADRA. Totodată, sunt încântat de lucrurile frumoase realizate de către ADRA România, atât în România, cât și în alte țări, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți”. Este rolul nostru să fim acolo unde oamenii au nevoie. Să fiți binecuvântați!”.

”ADRA România duce la îndeplinire lucrarea de ajutorare a semenilor prin proiectele variate pe care le dezvoltă și, dincolo de orice acțiune, adevărata valoare o reprezintă influența asupra oamenilor: modelează suflete, alină suferințe, împlinește visuri. Prin proiectul ”Speranță pentru imigranți”, ADRA aduce speranță și ajutor umanitar persoanelor care suferă de pe urma războiului. Binecuvântarea oferită celorlalți se datorează și faptului că toți cei care sunt implicați în aceste proiecte, angajați sau voluntari, formează o echipă. Ei nu sunt amatori, ei sunt profesioniști și au înțeles cu toții că, dincolo de ceea ce faci, contează și influența pe care o transmiți. Dumnezeu ne binecuvântează și așteaptă de la noi sa fim o binecuvântare pentru alții” a declarat pastorul Eduard Călugăru, Trezorierul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

”ADRA România, alături de ADRA Internațional și alte birouri ADRA, sprijină refugiații pentru protecția și drepturile acestora. Recunoaștem umanitatea în această criză, cât și valoarea fiecărui om implicat în parte. ADRA continuă activitatea în cadrul proiectului ”Speranță pentru imigranți”, prin sprijinirea familiilor și tinerilor refugiați atât din România, cât și de peste hotare. Întâlnirea din această seară ne dovedește, încă o dată, că empatia și grija pentru aproape ar trebuie să fie o normalitate care depășește granițele geografice, culturale, etnice, religioase sau de gen” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Evenimentul din această zi în cadrul proiectului ADRA ”Speranță pentru imigranți” a fost o bucurie pentru fiecare participant. Activitatea continuă în cadrul proiectului și planificăm cea de-a 11 intervenție umanitară de solidaritate internațională cu refugiații, de această dată în Uganda, țara care a primit 1.200.000 de refugiați din Republica Democrată Congo, dar și țara în care anual mor 200.000 copii până la vârsta de 5 ani. Intervenția constă în oferirea de consultații și tratamente gratuit, operații chirurgicale și alte activități medicale” a declarat Mihai Brașov, Asistent Manager Voluntar ADRA România și Coordonator Proiect ”Speranță pentru imigranți”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

În perioada 11 aprilie – 3 mai 2019, un grup de 11 voluntari ADRA România va merge în Africa în cadrul celei de-a 11-a intervenție umanitară de solidaritate internațională cu refugiații prin proiectul ADRA ”Speranță pentru imigranți”. Principala activitate se va desfășura în Uganda, țara care a primit 1.200.000 de refugiați din Republica Democrată Congo, dar și țara în care anual mor 200.000 copii până la vârsta de 5 ani. ADRA România își unește eforturile cu ADRA Internațional și Spitalul Adventist Ishaka oferind gratuit consultații, tratamente medicale, zeci de operații chirurgicale specifice și alte activități medicale.

Te poți implica alături de voluntarii ADRA România donând din inimă o sumă de bani care va fi folosită pentru cumpărarea materialelor medicale și a medicamentelor, în cadrul proiectului SMILE AFRICA!

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Smile-Africa

ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, sub moto-ul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

ADRA România

About The Author
-