449
Views

medicine-medical-school-philippines-perpetual

Din toamna acestui an în campusul Institutului Teologic Adventist din Cernica se va deschide o Școală Postliceală Sanitară care va forma asistenți medicali generaliști. Calitatea procesului de învăţământ va fi asigurată de un grup profesoral de excepţie, format din medici primari, specialişti, farmacişti, profesori de specialitate, instructori de nursing. Un arhitect ştie că, atunci când proiectează cu grijă, construcţia lui va dura secole întregi. Un dascăl ştie că, dacă va pune dragoste şi adevăr în ceea ce face, ceea ce va construi el va dura o veşnicie.

Curriculumul pe care îl folosim este elaborat de Ministerul Educație și aprobat prin ordin al Ministrului Educației. Diplomele care vor fi eliberate la absolvire sunt recunoscute pe plan naţional şi internaţional. Durata studiilor pentru calificarea asistent medical generalist este de trei ani.

Suplimentar la condițiile oferite celor ce vor studia în campusul de la Cernica se adaugă și faptul că în anul școlar 2015 – 2016, Institutul Teologic Adventist va oferi zece burse de studiu (scutire de taxa de școlarizare) pentru elevi înscriși la Școala Postliceală Sanitară care doresc și sunt capabili să obțină a doua licență în cadrul programului de studii Asistență Socială. Așadar, în trei ani de zile pot fi obținute două licențe într-un campus care deține o bibliotecă modernă dotată cu sală de lectură, cărți și reviste de specialitate. În plus, tinerii care aleg să studieze aici vor fi implicați în activități misionare desfășurate în țară și peste hotare.

Înscrierea la Școala Postliceală Sanitară – calificarea asistent medical generalist – se face pe bază de dosar și interviu. Dosarul plic trebuie să conțină următoarele documente:

  1. Cerere de înscriere – se completează la depunerea dosarului;
  2. Certificat de absolvire a liceului (copie) / Diploma de Bacalaureat (copie) sau adeverința de absolvire a liceului pentru absolvenții promoției 2015 (12 clase sau 13 clase);
  3. Foaia matricolă clasele IX – XII / XIII (copie legalizată);
  4. Document de identitate (copie);
  5. Certificat de naștere (copie);
  6. Certificat de căsătorie (copie) – dacă este cazul;
  7. Adeverință medicală (eliberată de medicul de familie) din care să reiasă că este sănătos clinic și apt pentru calificarea profesională la care solicită înscrierea.

Depunerea dosarelor are loc în perioada 01 – 09 Septembrie iar interviul pe 10 Septembrie 2015. Adminterea constă în prezentarea dosarului cu documentele solicitate pentru înscriere și susținerea unui interviu vocațional. Timpul alocat interviului pentru fiecare candidat va dura între 5 – 15 min. Interviul va avea ca rezultat ”admis” sau ”respins”. Comisia de admitere va evalua candidații în cadrul interviului vocațional utilizând următoarele criterii:

– Motivația de a urma profesia de asistent medical;

– Disponibilitatea de a studia și de a se implica în activitățile propuse de către Școala Postliceală Sanitară din Cernica;

– Interesul pentru domeniul sănătății și abilitățile de comunicare, de relaționare cu persoana aflată în suferință;

– Motivația de a alege Școala Postliceală Sanitară din Cernica;

– Comunicarea verbală și nonverbală, adecvată situației de interviu.

David Livingstone a spus cândva că: „Dumnezeu a avut un singur Fiu şi pe acela la făcut misionar-medical”. Din punct de vedere al misiunii, Şcoala Postliceală Sanitară va îmbina cele două activități reflectate în lucrarea publică a Mântuitorului Isus Hristos.

Pentru tinerii care citesc aceste rânduri avem un mesaj: ”dacă iubeşti oamenii şi doreşti să le vii în ajutor, dacă vrei să te bucuri de avantajele unei atmosfere dominată de valori autentice, dacă doreşti să fii implicat într-o comunitate plină de entuziastm tineresc, dacă vrei să ţi se deschidă noi perspective privind lucrarea misionar – medicală, atunci vino la Şcoala Postliceală Sanitară din Cernica! Aici timpul va trece în favoarea ta!”

Informații suplimentare privind condițiile de înscriere, taxa de studii, cazarea elevilor și susținerea interviului vor fi obținute la numerele de telefon 021 369 53 50 sau 0744 68 51 23.

heart-copy

ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ CERNICA

| Articole / Stiri |
Despre autor
-