Marți, 14 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat, în localitatea Brădeni, din județul Sibiu, cea de-a doua casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.
Familia Core a realizat tot ceea ce este necesar pentru a avea un spațiu corespunzător de locuit, dar resursele financiare nu erau suficiente pentru a construi o nouă casă. Stadiul de deteriorare avansat al clădirii era un pericol și în orice clipa casa se putea prăbuși peste cei 5 membri ai familiei.
Aceasta era situația familiei Core în momentul în care reprezentanții ADRA din zona Transilvania de Sud au ajuns la fața locului. Însă nu s-au mulțumit doar cu analiza. Prin generozitatea donatorilor și prin hărnicia voluntarilor, emoționați de situația deosebită prin care trec, o nouă casă a fost ridicată pentru a oferi siguranță și un bun trai.
Prezent la eveniment, Vitalie Zgherea, Directorul Executiv ADRA Euro – Asia (2005 – 2010) a declarat: ”Astăzi, de Ziua îndrăgostiților, oamenii își oferă cadouri unii altora. Totodată, ADRA România, în parteneriat cu Biserica Adventistă, oferă din dragoste un dar special unei familii numeroase: o casă! Ce frumos! Ne dorim ca o dată cu acest dar să ajungă aici mult mai multe daruri și o dată cu ele și înțelepciunea de a le folosi spre binele celorlalți. Mă bucur de proiectele frumoase pe care le implementați în România. Sunt convins că în felul acesta – ajutând semenii noștri – câștigăm îndoit: bucuria beneficiarilor și fericirea celui ce oferă”.
”Suntem bucuroși de faptul că astăzi o nouă familie a primit în dar o nouă casă. Îmbunătățirea condițiilor de viață pentru beneficiarii ADRA România nu ar fi posibilă fără implicarea dumneavoastră: voluntari, sponsori și parteneri. Până acum am lucrat. Astăzi suntem aici pentru a sărbători împreună această biruință. Vă mulțumim pentru că ați pus deoparte timp și resurse materiale și financiare pentru ca astăzi cei cinci membri ai familiei Core să poată avea un loc sigur, liniștit și bun în mijlocul comunității locale. Prețuirea noastră și răsplata de sus!” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.
”Evenimentul de astăzi este încă o dovadă a colaborării între Biserica Adventistă și ADRA România în proiectele sociale realizate în zona Transilvania de Sud. Alături de toți cei care au dorit să sprijine familia Core, fie financiar, fie prin voluntariat, am putut să oferim un nou început prin construcția casei și prin sprijinirea acestora. Această colaborare se va desfășura în continuare prin sprijinirea celor care au nevoie de susținere aducând speranță și condiții mai bune de trai” a declarat pastorul Bogdan Vlad, Trezorierul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Transilvania de Sud.
”Când i-am întâlnit pentru prima dată, acești oameni erau supărați, obosiți și lipsiți de orice speranță. Chiar dacă au reușit, prin forțele lor, să ridice cât de cât pereții noii case la care visau de ani de zile, disperarea a pus stăpânire pe ei, pentru că și-au dat seama că nu vor putea să termine ce au început. Așa că s-au retras în lumea lor, cu disperare, în căsuța care stătea să cadă în orice moment. Cu ajutorul voluntarilor și al donatorilor ADRA România, familia Core are azi o nouă casă, un vis împlinit, o viziune mai optimistă despre viață, despre oamenii buni și despre ajutorul care, ei știu sigur, că vine de la Dumnezeu!” a declarat Reinhard Suciu, Asistent Manager și Coordonator proiecte ADRA în zona Transilvania de Sud.
Înainte de construcție:
Noua construcție:
Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de mâine, 15 Februarie 2017, a celei de a treia case construite pentru 7 suflete, în Comuna Hășmaș, județul Arad.
Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.
ADRA România