60
Views

A3 AFISH Vreau_la_Scoala micAgenția Adventistă de Dezvoltare,Refacere și Ajutor ,ADRA ROMÂNIA a lansat campania «Dăruiește o zi la școală». Campania vine în ajutorul proiectului «Vreau la școală», desfășurat în sprijinul copiilor cu rezultate bune la învățătură, care provin din medii foarte sărace și riscă să abandoneze școala din această cauză.

În ultimul timp sărăcia și lipsa de educație a părinților a devenit principalul factor generator al abandonului școlar în România, cu precădere în zonele rurale. Considerând această problemă ca fiind de interes național, ADRA, ne mobilizează să spunem Nu acestui fenomen nedorit.

„Avem nevoie să devenim conștienți de această realitate din ce în ce mai prezentă în țara noastră, pentru ca prin solidaritatea noastră să putem sprijini construirea societății de mâine a copiilor noștri,sănătoase și eliberate de analfabetism și cerșetorie. Pentru că toți copiii de azi care nu vor avea acces la educație sunt de fapt cerșetorii de mâine” ne-a mărturisit dl Sorin Goleanu, director ADRA ROMÂNIA.

Campania «Dăruiește o zi la școală», are ca scop strângerea de fonduri pentru ca cei 170 de copii incluși in proiect  (din judeţele Vaslui, Iași, Bacău, Galați, Dolj, Dâmbovița, Prahova, Călărași, Constanța și din București) să continue să meargă la școală. Deasemeni își propune sensibilizarea populației la nevoile acestor micuți care nu se află în aria noastră frecventă de interes și acțiune, dar au nevoie urgentă de intervenția noastră.

Acțiunea prin care se realizează colectarea acestor fonduri este comercializarea de calendare. Prin dăruirea unei sume echivalente cu prețul unui calendar un copil sărac va putea să meargă o zi în plus la școală.

Pentru toți cei care doresc să intre in posesia unui calendar, contribuind astfel la ajutorarea copiilor fără resurse care vor să meargă la școală, pot suna la sediul ADRA situat în Str. Pache Protopopescu, Nr. 85, Bucureşti, sector 2,

Telefon: +40 21 25 25 117.

Detalii pe www.adra.ro

ADRA România este furnizor de servicii sociale acreditat pentru “Centrul de informare și consiliere pentru persoanele aflate în dificultate” și membru al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Protecția Copilului (FONPC).

 

ADRA este o organizație creștină, neguvernamentală și nonprofit prezentă în 125 de țări cu misiunea de a răspunde celor aflați în nevoie indiferent de religie, etnie, rasă, sex sau apartenenţă politică. Detalii www.adra.org

 Ramona Chiriță

Dăruiește o zi la școală!

Despre autor
-