Views

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 58 – IOSAFAT, IMPARATUL LUI IUDA – 3

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, World Youth Foundation, Washington, DC. USA – Sponsor: Adrian Dobrovolschi – USA

2 Cronici 19, 1-3
Hanani mustră pe Iosafat
1 Iosafat, împăratul lui Iuda, s-a întors în pace acasă, la Ierusalim.
2 Iehu, fiul prorocului* Hanani, i-a ieşit înainte şi a zis împăratului Iosafat: „Cum de ai ajutat tu pe cel rău şi ai iubit** pe cei ce urăsc pe Domnul? Din pricina aceasta este mâniat† Domnul pe tine.
* 1 Sam 9:9; ** Ps 139:21; † 2 Cron 32:25;

Imparatul lui Iuda, Iosafat, s-a incuscrit cu Ahab, lucru ce nu a placut Domnului. Iohoram, fiul lui Iosafat, ce a ajuns imparat dupa moartea tatalui sau Iosafat imparatul lui Iuda, a luat de sotie pe o fata de a lui Ahab. Prin aceasta casatorie dintre baiatul lui Iosafat si fata lui Ahab, au adus raul, inaintea Domnului. Apare acest lucru in viata regelui Iosafat, ca o pata neagra de natura spirituala deoarce, Ahab era regele lui Israel ce, a facut din acest popor, Israel, un slujitor al zeilor pagani din lumea, Baalilor si Astarteei. Domnul nu a vazut cu ochi buni alianta prin mariaj a lui Iosafat regele lui Iuda cu regele decazut a lui Israel, Ahab. Cele doua coroane regesti aveau comportamente diferite din punct de vedere spiritual, lucru demonstrat in viata celor doua regate, Israel si Iuda. Ahab era cu Lucifer, in schimb, Iosafat era cu Marele Eu Sant. Iehu, fiul proorocului Hanani i-a spus lui Iosafat adevarul ca, Domnul nu a vazut cu ochi buni casatoria fiului lui Ioharam cu fata regelui decazut al lui Israel, Ahab. Totusi, Dumnezeu a gasit ceva bun in Iosafat, caci a demolat lumea idolatra a Baalilor si cea a Astarteei.

Dumnezeu vrea sa slujim numai Lui, asa spune porunca Divina, iar Isus in Noul Testament vrea si intareste aceasta porunca prin spusele Lui: „Nu va injugati la un jug nepotrivit”. Prin aceasta alianta cu regele Ahab, regele lui Iuda Iosafat, a gresit si l-a maniat pe Dumnezeu, iar Cel din Ceruri, l-a avertizat ca, ce a facut el nu este bine si nu se incadreaza in ascultarea fata poruncile Regelui Universului. Aceasta fapta L-a maniat pe Iehova si nu a mai fost cu Iosafat ca in primii ani de domnie, cand a daramat idolii straini din Iuda. Totusi, prin ce a facut si infaptuit el in primii ani de cercetare si renovare spirituala a poporuluii lui Iuda, Iehova a gasit ceva bun in regele Iosafat, prin ce a facut, fapt ce demonstreaza ca totusi Dumnezeu a fost cu el. Pentru primii ani de domnie cand a dat de pamant cu zeitatile lui Lucifer prin oamenii lui, Iehova l-a iubit, l-a binecuvantat, a fost biruitor in multe razboaie conduse de Divinitate, i s-a dat cinste si marire de catre tarile si regatele vecine, pline de idoli, a fost un rege puternic si bogat.
Iosafat a umblat in tinerete cu Dumnezeu, a ascultat de El si de poruncile Lui, pana l-a un punct cand Lucifer l-a prins in capcana numita, Ahab si Izabela. Rapoartele istorice specifica ca fata lui Ahab era frumoasa, mandra si plina de rautate ca mama ei, o emblematica femeie a Orientului Antic. Iosafat a fost impresionat omeneste de ce a vazut el in casa lui Ahab, cazand in plasa lui plina de idoli. Dar nu, Iosafat nu s-a oprit la timp a mers mai departe si a acceptat in final casatoria fiului lui, Ioharam, cu frumoasa nelegiuita a coroanei din regatul Israel, fata lui Ahab. Iata ce face o prietenie cu cineva de alta credinta decat a ta. Astazi este la fel. Umblii cu Dumnezeu in anii copilariei, adolescentei si chiar ai tineretii. Esti ascultator de Domnul in credinta ce ai primit-o prin botez in acesti ani langa mama si tata, pana l-a un punct critic cand, iti faci prietenii ilegale si in afara credintei tale. Te imprietenesti cu alti tineri de alt caracter religios, cu inchinari la alte zeitati efemere, cu fete si baieti construiti parca pentru o lume demonica. Tu ca tanar, nu vezi dezastrul care vine, iar parintii tai sant ca Iosafat ce alege ca partner de coalitie militara, politica, religioasa, si lista continua, un rege Ahab si o regina ca Izabela, o coroana regala de alta religie, cu alte zeitati fata de Dumnezeul cel Viu si Adevarat. Cu asemenea prietenii in viata tineretii, dati-mi voie sa afirm ca slujim lui Lucifer mai mult decat lui Dumnezeu.

Pe de alta parte influentele meschine si de joasa speta in folosirea unui vocabular ce nu corespunde cu principiile unei credinte adevarate avand la baza Poruncile lui Dumnezeu si Marturia lui Isus aduc o noua degradare in biserica. Apoi, te miri de ce nu vin tinerii nostri la altarul de altadata al bisericii unde au crescut pana la adolescenta si dupa aceea, si-au luat zborul spre o noua si rea aventura a vietii, acceptand flerul elegant si pacatos al unei coalitii cu un Ahab si o Izabela a timpurilor noastre moderne. Ahab si Izabela sant din pacate, printre noi. Sant prezente active in biserica noastra, cu tot arsenalul idolatru modern ce arde continuu pe un altar al unui Baal modern condus de Lucifer. Izabela de azi cu moda ei, fardurile si machiajul ce nu au nimic comun cu arta adevarata din eden. Textura cromatica pe corpurile tinereii generatii tensionata, va naste mai devreme sau mai tarziu, monstrii de maine ce nu mai recunosc Adevarul.Ba mai mult, bautura alcoolica, fumatul, drogurile, sexul, homosexualitatea, portnografia, dansul si muzica, masurate in decibeli de inalta frecventa, si altele, fac din fata si baiatul de ieri, epava de maine a bisericii si o rusine a societetii in care traim. Ce este de facut? Nu ramane decat sa te rogi pentru fata sau baiatul tau. Sa-ti numeri bine anii care-i mai ai de trait pe acest pamant batran si fara ape. Roaga-te neincetat pentru fata si baiatul de ieri, azi, tanarul si tanara ce au parasit casa de ieri cu una mai moderna, cu lumini si umbre slefuite parca in lumina pacatului si a mortii pentru vesnicii. Vino acasa tinere de ieri caci tata si mama te asteapta. Vino pana cand nu va fi prea tarziu, caci Isus te asteapta in veci de veci. AMIN!

jehoshaphat_18-se roaga

Imaginea #1: Iosafat se roaga

jehoram son of jehoshaphat

Imaginea #2: Iehoram fiul lui Iosafat regele lui Iuda

ioram fiul lui ahab iar jehoram fiul lui iosafat

Imaginea #3: Ioram fiul lui Ahab si Iehoram fiul lui Iosafat

Jehoshaphat-Helped-of-God-4

Imaginea #4: Iosafat darama altarele zeitatilor vremii

 

CRONICA IDEILOR – ARHITECTURA 58 – IOSAFAT, IMPARATUL LUI IUDA – 3

| Articole / Stiri |
Despre autor
-