330
Views

 

CRONICA IDEILOR 10 -„NEPRIHANITUL LOT SI HOMOSEXUALITATEA”

Motto: “Decat o viata intreaga cioara mai bine o vara vultur” – arh. Gheorghe Petrescu

Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

Sponsor: Adrian Dobrovolschi

Lot, a trait o viata de chin in Sodoma si Gomora. Aceste doua cetati (orase) cu drumuri pavate din piatra, case construite dupa planuri ce erau elaborate de minti luminate in ale arhitecturii si constructiei, erau bine armonizate ca proportie, stil si culoare. Viata culturala, civila, religioasa si altele, se desfasurau dupa legi ale desfraului total ce au capatat in timp si spatiu, apogeul rautatii omului si a femeii. Intr-un context culturalo-religios nou bazat pe neascultarea totala fata de Creatorul Cel Viu si Vesnic, raul si perversitatea umana din Sodoma si Gomora, a umplut paharul rabdarii Marelui Creator al Universului. Avraam a mijlocit pentru rudele lui din cele doua cetati, dar in final s-a adeverit ca, si acestia ce au cunoscut Adevarul odata, s-au dus dupa alti zei din lemn, piatra, metal si lista continua. Raspunsul final al Domnului catre Avraam a fost urmatorul: „Nu voi nimici, pentru zece oameni buni.” Abia Lot si cele doua fete ale lui au scapat de focul mistuitor plasat de Dumnezeu pe orasele Sodoma si Gomora.

            Ce este homosexualitatea? Iata ce spune Dumnezeu despre acest rau abordabil de oameni in diferite perioade istorice:

Genesa 19, 5. Oamenii din cetate au chemat pe Lot, si i-au zis: „Unde sant oamenii care au intrat la tine in noaptea aceasta? Scoate-i afara la noi, ca sa ne impreunam cu ei.”

Leviticul 18, 22-24.”Sa nu te culci cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie. Este o uraciune. Sa nu te culci cu o vita, ca sa te pangaresti cu ea. Femeia sa nu se apropie de o vita, ca sa curveasca cu ea. Este o miselie. Sa nu va spurcati cu nici unul din aceste lucruri, caci prin toate aceste lucruri sau spurcat neamurile pe cari le voi izgoni dinaintea voastra.”

            Romani 1, 26-28.”Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.”

            1Corinteni 6, 9-10.”Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta; nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici raparetii, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.”

            Ce este homosexualitatea? Iata ce spun unele din prea „luminatele creiere” ale planetei Pamant:

Unii, spun ca a fi gay sau lesbiana sau bisexual sau omnisexual sau pansexual, si lista nebuniei in 2014 continua, ca, este normal a avea o viata diferita fata de cea traditionala. Aceasta, fiind invechita, ei cauta un nou mod de viata, si de multe ori, dau gres dar, nu renunta. Altii fac afirmatii de dragoste fata de acelasi sex dar, traiesc bine mersi cu, sotia sau sotul, fiind in relatii normale, spun acestia. Este homosexualitatea sanatoasa? Multi spun ca nu, dar altii afirma sus si tare ca, aceasta, face parte din cultura moderna, iar sedintele lor speciale cu lumina, umbra, culoare, sunet, etc. fac deliciul meditatiei, spun ei, prin comportament, stil si actiune.

Altii, afirma ca a fi gay sau lesbiana, legal/a prin casatorie de acelasi sex, tot legal, pot creste copii ce prin infiere ar aduce un beneficiu societatii, prin arta lor de viata, plina de fantezie si imaginatie. Oare? Altii compara homosexualitatea cu un mith, ce poate descrie o noua viata sexuala pe realatii mereu schimbabile in timp si spatiu. Considera o astfel de viata ca un nou stil de viata, bazat pe ignoranta binelui si accederea raului in viata lor, si unde mai pui ca, sant constienti de ceeace, spun si fac.

O parte, din elita acestui stil de viata, au functii suspuse in scoli, universitati, laboratoare, unde se fac experiente de tot felul. Altii, in conducerea marilor metropole ale mapamontului, in uzine, in fabrici, in spitale, in armata, in guverne federale si in punctele cheie ale destinelor lumii, in care traim. Multe statistici au curajul sa de-a pe fata procentajul acestei paturi sociale ce se impune pe zi ce trece. Peste, 60%, din aceasta categorie sant, intelectuali. Si mai intrebam, de ce tineretul de azi, nu mai vrea sa aibe curajul, sa-si intemeieze un camin traditional, printr-o casatorie dintre un barbat si o femeie? Tanarul sau tanara, din 2014, au alta educatie, si din pacate, o uita pe cea care a invatat-o in biserica lui/ei de acasa. Ajunge in final sa gandeasca ca un gay sau ca o lesbiana, iar parintii, habar nu au cu ce se ocupa mai nou podoaba lor din tinerete.

            Biserica, in general, nu se amesteca. Business-ul bisericesc trebuie sa aibe continuitate, iar atacul adus la lumina reflectoarelor, asupra ei, creaza disjunctii intre membrii acelei biserici si, compartimentele ei functionale. Si inchei cu textul din Juda 7: „Tot asa, Sodoma si Gomora si cetatile dimprejurul lor, cari se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic.” AMIN!

                     .

CRONICA IDEILOR 10 – NEPRIHANITUL LOT SI HOMOSEXUALITATEA

Despre autor
-