13
Views

În 12 iunie la ora 10:30 în parcul Sub Arini pe aleea de lângă stadionul municipal, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, tăierea panglicii de intrare fiind făcută de unul dintre copii, un organizator şi un reprezentant al Poliţiei.

La această manifestare au fost prezente mai multe instituţii sibiene: Poliţia judeţeană, Pompierii, Jandarmii, Asociaţia Naţională Antidrog Sibiu, S.M.U.R.D, Centrul Chinologic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia locală, Teatrul Gong, Muzeul de Etnografie, ultimele trei fiind în plus faţă de instituţiile prezente la ediţia anterioară, a precizat Ionel Oglan din partea organizatorilor.

Copii au primit un „paşaport” la intrare care a trebuit vizat de fiecare dintre instituţii, la final (adică la „Primărie”) urmând să primească o diplomă de participare. Orăşelul a fost vizitat oficial de 527 de copii cu “paşapoarte”, fără să ştim care a fost numărul celor neînregistraţi.

“Instituţiile” prezente în acest orăşel au arătat micilor vizitatori cu ce se ocupă, care este rolul lor şi prin informaţiile şi activităţile prezentate au urmărit să le stârnească interesul.

Copiilor le-au plăcut maşinile de pompieri, de poliţie şi atv-ul jandarmeriei montane şi au întrebat pe cei de la standuri despre activitatea lor. Reprezentantul Poliţiei Judeţene, Christian Stanciu s-a declarat mulţumit de reacţia şi interesul manifestat de copii sperând ca în viitor unii dintre ei sa devină poliţişti.

Am primit ajutorul şi le mulţumim voluntarilor adventişti din mai multe localităţi din care aminintim: Făgăraş, Mediaş, Agnita, Cristian, Gura-Râului, Târgu Mureş, Braşov şi bine’nţeles Sibiu.

Mai multe detalii si imagini la http://sibiu.adventist.ro/

Radu Doru Rus – responsabil comunicaţii, Sibiu

Puteti vedea mai jos fotografii de la acest eveniment. Dati click pe imagini pentru a le mari.

Orăşelul copiilor Sibiu 2011- ediţia a II-a

Despre autor
-