51
Views

Romanian Youth Convention

In weekend-ul din 4-6 septembrie a avut loc la Atlanta o intalnire care a reunit atat tineri adventisti Romani, Americani, Hispanici cat si tineri de alte confesiuni din zona Atlantei precum si din alte state ca Arkansas, Florida, Illinois.

Intalnirea a avut titlul in limba engleza: “Build Up”, idea centrala fiind zidirea unui caracter inalt, nobil, pentru vesnicie.
Organizatorii si-au propus ca printr-un program variat de predici, seminarii, muzica crestina de buna calitate, intalniri cu un caracter social,  sa ofere tinerilor posibilitatea de a invata cum sa reziste tentatiilor si ispitelor acestui secol. Tinerii au avut de asemenea  ocazia de a  invata cum sa devina prieteni mai buni, crestini mai buni cu un caracter statornic pentru vesnicie.

Acest eveniment a fost sponsorizat si organizat de Biserica Adventista Romana din Atlanta, Pastor Adalbert Orban, Departamentul de Tineret al acestei biserici, leader Taina Putureanu. Intalnirea a fost gazduita in sala deosebit de frumoasa si incapatoare a Bisericii Penticostale, Philadelphia din Lawrenceville, GA.

David Asscherick, pastor, evanghelist de renume international si fondatorul institutiei cu numele ARISE (un institut care ofera resurse pentru castigarea de suflete pentru Isus si Evanghelizare) a fost vorbitorul principal al acestei reuniuni. Prin mesajul din Sabat dimineata , bazat pe textul din Exod, 20: 25, 26, pastorul David Asscherick a demonstrat cu elocventa si energia care il caracterizeaza, faptul ca mantuirea noastra nu este posibila fara Isus Hristos. El este Cel care a coborat pe acest pamant, in valea mortii, a trait o viata sfanta, fara de pacat si apoi S-a oferit ca jertfa pentru ca noi sa putem trai vesnic. Remarcabil a fost faptul ca in aceasta dimineata de Sabat sala care are o capacitate de 1250 de persoane a fost aproape plina. Deosebit de impresionant a fost, de asemenea, faptul ca peste 150 de tineri si-au aratat dorinta de a-si preda viata lui Isus Hristos, venind in fata ca raspuns la apelurile care le-au fost adresate.

Tot in Sabat dimineata, tinerii au avut posibilitatea de a participa la diverse seminarii cu teme care si-au propus sa dea raspuns multor intrebari si framantari ale tinerilor de astazi. Dr. Magna Parker a sustinut un seminar dedicat tinerelor, iar Dr. David Gudalupe s-a adresat baietilor.  Au mai fost de asemenea sustinute seminarii si de pastorii Adalbert  Orban si Valentin Rusu.

O masa cu un meniu bogat, cu mancaruri gustoase, multe dintre ele cu specific romanesc, a fost  pregatita si servita prin eforturile, buna organizare si dedicarea echipei de diaconese si diaconi a bisericii Adventiste Romane din Atlanta.

In Sabat dupa amiaza, a avut loc un concert de muzica crestina. Steve Darmody a incantat sufletele si inimile celor din sala prin vocea lui de exceptie si prin cantarile selectionate. La acest program au participat si alti tineri apartinand bisericilor Baptiste din zona: Gwinnett Baptist Romanian youth Choir,  Daniela si Sorin Feldiorean. Corul de Tineret al Bisericii Adventiste Romane din Lawrenceville, dirijor Manuela Butuc. S-au remarcat de asemenea si Ashley Sabol, Jennifer Lazau, Grupul vocal al tinerilor adventisti din Arkansas.

Dupa terminarea programului, tinerii au participat la o intalnire de partasie in care au avut posibuilitatea sa se cunoasca, sa schimbe opinii si sa impartaseasca experiente. Duminica a fost organizata o excursie la Stone Mountain Park.

Multumiri fie aduse Tatalui din Cer pentru reusita acestei intalniri, pentru deciziile de consacrare care au fost luate, pentru toate momentele placute.  Suntem convinsi ca sutele de tineri care au participat vor pastra o amintire vie si placuta a acestui eveniment si dorim ca aceasta conventie sa fie doar inceputul unui sir de manifestari similare in viitorul apropiat.

Pastorul David Asscherick  - vorbitorul principal al Conventiei tinerilor Romani din Atlanta

Pastorul David Asscherick - vorbitorul principal al Conventiei tinerilor Romani din Atlanta

Corul de tineret al Birericii Adventiste Romane din Atlanta (in dreapta)  Gwinnett Baptist Romanian Youth Choir (in stanga imaginii)

Corul de tineret al Birericii Adventiste Romane din Atlanta (in dreapta) Gwinnett Baptist Romanian Youth Choir (in stanga imaginii)

Steve Darmody

Steve Darmody

Gwinnett Baptist Romanian Youth Choir

Gwinnett Baptist Romanian Youth Choir

Maria Sfetcu
Leader – Comunicatii
Biserica Adventista Romana din Atlanta

Conventia tinerilor Adventisti Romani – un eveniment cu rezonanta majora in istoria Bisericii Adventiste din Atlanta

Despre autor
-