28
Views

In comunitatea Baraganu, jud. Braila pe data 26 Septembrie 2009 au avut loc trei evenimente foarte frumoase pentru o comunitate asa mica si poate uitata de multi.

1. intalnirea cu fiii comunitati
2. masa de partasie
3. botez

Evenimentul cel mai important: botezul a sase persoane – cinci venite din afara bisericii dintr-o „zona alba” – SCANTEIA, jud Ialomita si Ramona, fata prezbiterului comunitatii Baraganu (Emanuel Chiru).

Istoria grupului din Scanteia incepe cu Victor Zotescu, care a purtat lumina credintei in aceasta localitate. O vorba astazi, una maine, si asa s-a trezit interesul lui Stan Visinescu, o persoana simpla, dar insetata dupa adevar. Fratele nostru Victor i-a oferit o Biblie. Zi dupa zi intrebarile lui Stan s-au inmultit. Intai lumina s-a raspandit in familia sa. Domnul Isus i se descoperea si in vise, dar cel rau cauta sa-i intoarca de la calea cea buna…

Toate acestea s-au intamplat de zece ani incoace. Dumnezeu face minuni si din februarie Stan s-a hotarat sa vina la biserica. Pacea pe care a gasit-o aici i-a dat imboldul sa vorbeasca familiei, neamurilor si vecinilor. Astfel, din luna aprilie au fost mai multe persoane interesate.

Tot in aceeasi perioada fratele Popa Benoni a inceput seminariile „Sola Scriptura” in fiecare vineri seara acasa la acest grup. Persoanele care au contribuit ca aceste suflete sa se simta bine printre frati adventisti sunt: sora Vila Ilinschi (care in fiecare Sabat ii invita la masa), fratele Octavian Ilinschi (care facea posibila venirea lor la biserica, aducandu-i cu masina), si pastorul districtului, Viorel Ionescu, care a sustinut si incurajat acest grup.

Prin lucrarea Duhului Sfant, si cu ajutorul celor care au perseverat in activitatea lor, pe 26 Septembrie cinci suflete au incheiat legamant cu Dumnezeu prin botez. Pastorul Dorel Neacsu a oficiat cermonia botezului. Multumiri tuturor celor care s-au rugat pentru acest proiect.

Dumnezeu face minuni si in zilele noastre! Rugati-va ca aceasta scanteie … din SCANTEIA sa creasca din ce in ce mai mult!

Numele celor din Scanteia care s-au botezat sunt: Stan si Doina (sot si sotie), nepotii Ionel si Nicoleta (sot si sotie), si Ionel (un baiat de 22 ani, prieten a celor doua familii).

Puteti descarca aici un fisier Power Point cu imagini de la aceste evenimente:

Evenimente Scanteia

A consemnat Popa Cristina,  Slobozia.

Evenimente frumoase in comunitatea Baraganu, Braila

| Social |
Despre autor
-