46
Views

În Sabatul din 16.01.2010, comunitatea Filadelfia, Buzău si-a sărbătorit majoratul, în urmă cu 18 ani, la data de 18 Ianuarie 1992, inaugurându-se primul lăcas de închinare adventist din această zonă a orasului. A fost un Sabat al bucuriei si recunostintei, rememorarea momentelor importante din viata comunitătii trezind simtământul că Dumnezeu a condus istoria acesteia. Programul a fost presărat cu surprize, dintre cele mai plăcute fiind prezenta unor vizitatori care si-au lăsat o parte din viata lor în această biserică.

Vineri seara au fost prezentate fotografii si videoclipuri evocând evenimente deosebite din primii ani de existentă ai comunitatii: cantece, servicii divine deosebite, programe speciale, despartirea de comunitatea mama de pe str. Mioritei, inaugurarea etc.

Cuvantul din partea Domnului, cu aceasta ocazie, a fost prezentat de pastorul Dobre Cornel, unul dintre cei care au lucrat (chiar si fizic) la ridicarea primului locas de inchinare, la initiativa fratelui Vili Vasile, care a oferit si terenul  pentru constructie.

Corul comunitatii, condus de sora Nina Simion, a readus atmosfera de atunci, interpretand cantari vechi invatate in anii de inceput cu fratele Gicu Vasile, dirijorul de atunci.

In sabat dimineata, printre oaspeti s-a numarat si fratele Nelu Dumitrescu, presedintele Uniunii Romane la data inaugurării comunitătii, totodată si cel care a oficiat ceremonia de inaugurare. Dupa Cuvantul prezentat de dumnealui, au urmat proiectii video si fotografii, pregatite cu grija de fr. Adrian Turturica, reprezentand momente deosebite din viata bisericii pana la inaugurarea noului locas de inchinare ce a avut loc acum 4 ani – 1 iulie 2006.

In cadrul programului de dupa amiaza, au fost rememorate evenimente mai recente, (mai exact, de la ianugurarea celui de-al doilea locas de inchinare) ca de exemplu: Ziua usilor deschise, botezurile, Festivalul roadelor etc. Recent înfiintată si alcătuită din copii si adolescenti, formatia de blockflaute a comunitătii a bucurat audienta prin piesele interpretate, dar a reprezentat ti o schimbare de registru mutând accentul din retrospectivă în perspectivă.

Cuvântul din cadrul programului de după-amiază a arătat importanta maturizării spirituale si a fost rostit de un alt pastor din categoria „de-al casei”, si anume fratele Romică Sârbu – Directorul Departamentului Educatie si Familie la nivelul Uniunii Române.

Conferinta Muntenia a fost reprezentată prin fratele Lucian Floricel care, în numele comitetului Conferintei, a oferit comunitătii Filadelfia o diplomă de onoare pentru activitatea misionara a acesteia.

Au fost depanate amintiri, s-au împărtătit experiente, au fost trezite emotii, au curs lacrimi, acestea din urmă in mod deosebit pentru cei care nu mai sunt in viata. Amintim in sensul acesta pe fratii:

–          Vili Vasile – cel care a oferit terenul si a inceput construirea Bisericii;

–          Gheorghe Marcel – primul Prim Diacon al comunitatii;

–          Gicu Vasile – primul dirijor al comunitatii;

–          Raducanu Nicolae – al doilea dirijor si sponsor al mai multor proiecte ale Bisericii

si multi altii care au fost prezenti cu aceasta ocazie in inimile noastre si nu ii vom putea uita.

Multumim tuturor acelora care au raspuns  invitatiei noastre, multumim si celor care nu au putut veni din diferite motive, dar care au fost alaturi de noi de-a lungul vremii si au facut ca Filadelfia sa fie o comunitate vie, plina de dragoste frateasca, crescand la numar in fiecare an, dar dorim cu ajutorul Domnului sa crestem si in calitate pana vom ajunge cu totii la statura plinatatii Domnului Isus.

Bunul Dumnezeu sa fie cu noi pana va veni Domnul sa ne ia cu El in imparatia Sa.

AMIN!

A consemnat Eduard Oncea – Responsabil Comunicatii

Puteti vedea mai jos fotografii de la acest eveniment.

Din nou sarbatoare la Biserica Filadelfia, Buzau

Despre autor
-