8
Views

Am citit cu răbdare prezentarea tratamentului – cura Rudolf Breuss – recomandat pentru vindecarea cancerului, postat pe site-ul Intercer Februarie 25, 2011. Am înteles că materialul este o republicare din altă sursă, ne-specializată.

O idee care este subliniată în material este că fără conștientizarea „principiului forței vieții” este greu de înțeles cum decurge vindecarea. Bolnavul care face această cură trebuie să înțeleagă “principiul forței vitale” sau “propriile forțe vindecătoare”.

Deci, se propune o metodă de tratament bazată pe filozofie. Astfel pacientul trece printr-o cură de 41 de zile constând din ceaiuri, sucuri și clisme zilnice. Se recomandă ca pacientul să ramână activ! (…dacă mai poate -comentariul meu-).

Doresc să menționez că prezentarea acestui articol aduce un mare deserviciu cititorilor needucați în ceea ce privește fiziologia, patologia cancerului, biochimia nutriției cu toate detaliile metabolismului celular etc.

Doar un simplu calcul:

Dacă metabolismul bazal, reprezentând nevoile energetice ale unui organism sănătos, în condiții de repaus, este de aproximativ 1,300 – 1,400 calorii zilnic;

Dacă ceaiurile nu aduc nici un fel de calorii (fără îndulcitor); dacă legumele folosite pentru sucuri sunt singurele surse calorice; iar din 100 g de vegetale obținem aproximativ 20 de calorii, – ce cantitate de sucuri din vegetale, din care se extrag fibrele (ca sa justificăm clismele zilnice), ar fi necesare? Un simplu calcul ne duce la peste 9 kg de vegetale zilnic!

Faptul că nu se aduce din dieta nici o grasime, dezechilibrează complet metabolismul lipidic, crescând producția de corpi cetonici.

Un alt detaliu: Dacă colonul reprezinta un organ implicat în echilibrul hidro-electrolitic și acido-bazic al organismului, o clismă zilnică timp 41 de zile, debilitează organismul într-un moment de cea mai mare nevoie… Să nu mai vorbim de afectarea sistemului imunitar intestinal care coordonează întregul sistem de apărare al organismului.

Este nevoie de multă credință într-o asemenea metodă, în care omul este plasat într-un stil de „vindecare” în contradicție flagrantă cu legile fiziologiei stabilite corpului omenesc prin creațiune.

Sunt multe de spus la capitolul „Terapii alternative”. Din nefericire, într-o Biserica cu descoperiri clare privind stilul de viata, oamenii privesc atât de limitat noțiunile de bun simț. Se sfidează, în numele credinței și al rugăciunii, adevărata știința a corpului omenesc.

Cu și mai multă nefericire adaug și faptul ca în numele „Spiritului Profetic” sunt promovate erori, de care ne este rușine în fața colegilor noștri doctori neadventiști.

Dacă doriți și cuvintele unui autor clasic, poate următoarele vor aduce claritate în privința acestui subiect:

„Adevăratul post care ar trebui recomandat tuturor este abstinența de la orice fel de hrană excitantă și folosirea hranei simple, integrale, pe care Dumnezeu ne-a oferit-o din abundență”. EGW CD 90.1

„Postul și rugăciunea nu realizează nimic, în timp ce inima este înstrăinată de Dumnezeu printr-un curs greșit de acțiune”.  EGW CH 377.1

Cum credeti ca ar putea fi ajutati acesti oameni care susțin astfel de lucruri?  Vă puteți imagina ce se întâmplă dacă cineva ia în serios această „cură”?

Dr MargiAnne Isaia, MD MPH

Invitatie la realitate (1) – reactie la articolul despre cura Rudolf Breuss

| Sanatate |
Despre autor
-