46
Views
Titlu – Vorbitor     Video Audio
Octavian Lupu – Prezentarea editiei multilingvistice BiblePhone.Neti
00:15:00 – Seminarii de Internet, Limba: Romana
  0

Vizioneaza - Media Player 300K Download - 17.4MB
300K

 

BiblePhoneCreator multilingual

În urmă cu câteva luni, am avut ocazia de a prezenta proiectul „Biblia pe telefonul mobil”, sau BiblePhone.Net, în faţa unui auditoriu ce cuprindea persoane ce făceau parte din mai multe culte creştine. Imediat după încheierea acestui eveniment, o persoană a venit la mine şi mi-a spus că ar fi utilă realizarea unei ediţii multilingvistice, care să îi ajute pe cei care aparţin diferitelor naţionalităţi străine, dar care locuiesc în România, să poată avea în paralel afişat textul biblic în limba română şi în limba lor de origine.

Ideea mi s-a părut interesantă, mai ales că în urma mai multor mesaje de e-mail primite din străinătate, oameni de diferite naţionalităţi, ce locuiau în altă ţară decât cea de origine, îmi solicitau să găsesc o metodă de afişare simultană a Bibliei în limba lor natală, precum şi în limba ţării în care locuiau.

Mai mult, nişte studenţi la teologie mi-au spus că afişarea paralelă a textelor biblice în limbile greacă sau ebraică, şi o limbă modernă, în genul engleză, franceză sau română, ar fi un instrument de studiu extraordinar.

De fapt, exista o astfel de versiune la www.biblephone.net/splus , dar presupunea o conexiune permanentă a telefonului la Internet, lucru ce nu era accesibil pentru toţi cei interesaţi. De aceea, am decis să trec la dezvoltarea aplicaţiei existente, pentru a putea oferi posibilitatea afişării paralele a mai multor texte biblice, fapt care sunt sigur că va duce la promovarea cunoaşterii Cuvântului lui Dumnezeu pe toate meridianele pământului.

Nu în ultimul rând, mă gândesc la numeroasa diasporă românească din Europa sau din Statele Unite ale Americii, care va avea ocazia să poată descărca ediţii multilingvistice în limba română, însoţită şi de limba ţării în care se găsesc: engleză, franceză, spaniolă etc.

De aceea, în momentul de faţă este posibil să descărcaţi aplicaţii multilingvistice pentru telefonul mobil de pe site-ul www.biblephone.net, folosind secţiunea Bible Creator. Este suficient să selectaţi o versiune de bază, la care să adăugaţi versiuni suplimentare, iar aplicaţia ce înglobează mai multe ediţii va fi realizată imediat.

Cu titlu de exemplu, daca veţi accesa: http://www.biblephone.net/creator/index.php/ro+en/7+1/  se va putea descărca o ediţie multilingvistică în limbile română şi engleză.  De asemenea, la adresa http://www.biblephone.net/creator/index.php/ro+en+fr/7+1+4/,  se poate descarcă o ediţie care să conţină limbile română, engleză şi franceză.

Practic, nu există o limitare de generare a aplicaţiilor multilingvistice în ce priveşte numărul de limbi, de module sau de dimensiune a aplicaţiei în cauză, acest lucru depinzând numai de posibilităţile modelului de dispozitiv mobil utilizat, în principal în materie de dimensiune maximă permisă pentru aplicaţii Java.

Textul pentru aplicaţiile mai sus menţionate se poate vizualiza în secţiunea BibleWeb, mai precis la adresa http://www.biblephone.net/web/index.php/ro+en/7+1/, respectiv http://www.biblephone.net/web/index.php/ro+en+fr/7+1+4/ .

O prezentare a paşilor pentru dezvoltarea unei astfel de aplicaţii (în limba română), este redată în următorul material video: http://media.intercer.info/speranta/001ro video BiblePhone Creator Multilingvistic.wmv. Iar o scurtă prezentare în limba engleză este redată  într-o prezentare PowerPoint aici: http://www.biblephone.net/publishing/Bible Creator presentation.pps

 Acest rezultat se constituie ca o premieră în materie de aplicaţii Java pentru telefonul mobil, îmbinând generarea dinamică, online, cu facilităţile de afişare multiligvistice, conform preferinţelor utilizatorului. Amănunte privind modalităţile de instalare pe telefonul mobil le veţi găsi pe site-ul www.biblephone.net , la secţiunea Help.

Dorinţa mea este ca această aplicaţie să conducă pe cât mai mulţi oameni la cunoaşterea Cuvântului lui Dumnezeu, aşa cum îl avem prezentat în cuprinsul Sfintelor Scripturi. 

Octavian Lupu

BiblePhone.Net

Titlu – Vorbitor   Video Audio
Octavian Lupu – Prezentarea editiei multilingvistice BiblePhone.Net
00:15:00 – Seminarii de Internet, Limba: Romana
  0

Vizioneaza - Media Player 300K Download - 17.4MB
300K

 

Lansarea aplicaţiei BiblePhone.Net în versiune multilingvistică

Despre autor
-