41
Views

Multumim revistei „Semenele Timpului” pentru articol scris despre aniversarea a 16 ani de Intercer!

______________________

intercer_16_ani_300x250În anii ’90, celor care îşi permiteau „să facă impulsuri pe telefon”, internetul le punea înainte uriaşul volum informaţional al World Wide Web-ului. În vara lui 1997, Lucian Mihăilescu, inspirat de un articol semnat de Octavian Lupu, a decis să testeze felul în care internetul ar putea disemina valorile creştine, lansând unul dintre primele website-uri cu un conţinut religios, în limba română – Intercer.

„Intercer” este prescurtarea de la „Internet pentru cer”, explica Mihăilescu, într-un articol publicat la aniversarea a 15 ani de existenţă, de către Adventist Messenger Canada (echivalentul canadian alCurierului Adventist, publicaţia oficială a Bisericii Adventiste, din care Mihăilescu face parte). Iar pionieratul digital în care se implicase avea ca exemplu site-uri americane precum It Is Written –iiw.org, pe care Mihăilescu l-a accesat în 1997 de la serviciu. (În urmă cu aproape 16 ani, puţinii români care aveau o conexiune la internet gustau din plin şi marile beneficii, dar şi costurile ridicate ale conexiunii lor dial-up.)

Motivat de exemplul iiw.org, Lucian Mihăilescu a lucrat la lansarea primului site adventist de limbă română. Împreună cu soţia şi o echipă de oameni care au crezut în proiectul lui, au lucrat 12 ani în regim de voluntariat. În tot acest timp, site-ul a ajuns să cuprindă un conglomerat de website-uri cu profil religios – intercertube.com , biblephone.netintercer.tvadserv.rointercer.hu,studiibiblice.com, iar numărul de vizitatori unici ai Intercer-ului a ajuns la 60.000 pe lună. Materialele de studiu religios, cărţile cu profil creştin, poeziile, dar şi predicile video şi audio reprezintă nucleul ofertei de resurse a site-ului. În plus, Intercer s-a constituit şi într-o platformă de socializare cuprinzând, de la lansarea sa, şi două camere de chat.

Un loc digital de întâlnire pentru credincioşii vorbitori de română din toată lumea, Intercer-ul s-a extins apoi cu o platformă în limba engleză.

Conform declarațiilor fondatorului, proiectul trece însă, în prezent, printr-o perioadă sensibilă financiar. Extinderea activității echipei face necesară implicarea cu normă-întreagă a celor care menţin website-ul. Aşa se face că echipa a lansat o campanie de strângere de fonduri, oferind totodată posibilitatea ca, aceia care doresc să redirecţioneze 2% din impozitul pe profit către Intercer să o poată face.

Sursa: „Semnele Timpului”, Intercer, unul dintre primele site-uri creştine din România, împlineşte 16 ani

SemneleTimpului.ro : Intercer, unul dintre primele site-uri creştine din România, împlineşte 16 ani

About The Author
-