55
Views

 

Festivalul Mării – Constanţa 2011: Corul Bărbătesc Adventist din România

În perioada 19 – 21 August 2011 municipiul Constanţa a fost gazda celei de a treia ediţii a FESTIVALULUI MĂRII – CONSTANŢA 2011 cu tema „Mai aproape de ţărm”. Evenimentul organizat de către cele trei biserici adventiste din oraş – Viile Noi, Speranţa şi Dumbrava Roşie şi susţinut de către Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea – Conferința Muntenia s-a desfăşurat în incinta Casei de Cultură din Constanţa.

Cele trei zile alocate Festivalului au constituit o adevarată sărbatoare pentru cei 1500 de participanţi veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate (Europa, Australia, Africa şi America).

In cea dintâi zi a Festivalului Mării, în cele trei biserici adventiste din oraş au avut loc prezentări de seminarii susţinute de către invitaţii speciali, respectiv pastorul Ciprian IORGULESCU – Directorul Departamentului Şcoală de Sabat şi Lucrare Personală al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, pastorul Marius MUNTEANU – Preşedintele Institutului Teologic Adventist şi pastorul Liviu DUMITRAŞCU – Director de Programe la postul de televiziune SperanţaTV.

Festivalul Mării a continuat în ce-a de a doua zi la Casa de Cultură Constanta unde momentele de închinare şi studiu au fost conduse de către pastorii Georgel PÎRLITU – preşedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Conferinţa Muntenia şi Ciprian IORGULESCU, iar momentul de misiune, respectiv concertul susţinut de către Corul Bărbătesc Adventist din România sub bagheta dirijorului Alin APOSTOL – Directorul Departamentului Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Conferinţa Moldova, Aldana CAZACU, Ingrid IORGULESCU şi Roger ISĂILĂ a fost moderat de către pastorul George ŞCHIOPU – Directorul Departamenului Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Conferinţa Oltenia. Ziua a doua s-a încheiat într-un cadru cu totul special – pe malul mării, respectiv în zona Cazino Constanţa unde, mii de oameni, la lumina lunii, au ascultat recitalul susţinut de către Fanfara Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din Topraisar.

Ultima zi a Festivalului Mării – Constanţa 2011, pentru 140 de persoane, a fost marcată de o croazieră de neuitat şi câteva ceasuri de recreere petrecute pe insula Ovidiu unde în urmă cu mai bine de 2000 de ani poetul latin Publius Ovidius Naso (43 î.Hr – 17 d.Hr.), exilat fiind de către împaratul roman Cezar Augustus, a scris cunoscutele opere Tristele şi Ponticele.

Pe lângă cei 20 de pastori prezenţi, dorim să apreciem implicarea altor invitaţi precum: Teodora Goran – director Departament Misiunea femeii al Bisericii Adventiste din România, Mihai Goran – coordonator programe colportaj Biserica Adventistă din România, Silviu Dumitraşcu – dirijorul Corului Bărbătesc din Constanţa, Ştefan Dumitraşcu – dirijorul Fanfarei Topraisar, Claudiana CĂLIN – solistă şi alţii.

Proiectul Festivalul Mării – CONSTANŢA s-a  născut în vara anului 2008, prima ediţie a acestuia concretizandu-se în vara anului 2009. Festivalul Marii este o întâlnire şi o sărbătoare creştină ce îşi propune să realizeze prin instruire, închinare, misiune şi recreere un cadru potrivit, printr-un eveniment sezonier, anual şi naţional, celor ce aleg să-şi petreacă vacanţa pe Litoralul Mării Negre pentru a se întâlni şi pentru a se uni în vederea manifestării convingerilor religioase.

Cei ce au fost prezenţi la Festivalul Mării – CONSTANŢA 2011 ne-au mărturisit faptul că în cele câteva zile ale festivalului s-au simţit într-adevăr „mai aproape de ţărm”.

Până când drumurile noastre vor ajunge „la ţărm”, vă aşteptăm pe toţi cu braţele deschise, anul viitor, în perioada 17 – 19 August la Festivalul Mării – CONSTANŢA 2012.

Robert Georgescu, pastor
Biserica Adventista de Ziua a Şaptea
VIILE NOI, Constanţa
Festivalul Mării – Constanţa 2011: Aldana CAZACU
Festivalul Mării – Constanţa 2011: Aldana CAZACU
Festivalul Mării – Constanţa 2011: George ŞCHIOPU şi Ingrid IORGULESCU
Festivalul Mării – Constanţa 2011: George ŞCHIOPU
Festivalul Mării – Constanţa 2011: Pastori Biserica Adventistă Constanţa
Festivalul Mării – Constanţa 2011: Roger ISĂILĂ
Festivalul Mării – Constanţa 2011: Casa de Cultură Constanţa

Festivalul Mării – Constanţa 2011 mai aproape de ţărm

Despre autor
-