6
Views

Din cauza programului încărcat al volunarilor SUP, astăzi 25 Mai 2012, în Penitenciarul Galaţi a fost marcată Ziua Mondială Antifumat. Astfel, 40 persoane private de libertate au participat la o întâlnire interactivă organizată de către Serviciul Umanitar pentru Penitenciare Filiala Moldova, având drept scop oferirea de informaţii, sensibilizarea persoanelor custodiate în acest penitenciar cu privire la fumatul activ şi pasiv şi promovarea unei educaţii pentru sănătate în rândul acestei categorii vulnerabile din acest punct de vedere.

Persoanele private de libertate au participat la un seminar special susţinut de Dr. Lefter Marta şi alţi voluntari SUP, după care au urmat  discuţii libere pe această temă.

Am remarcat din partea celor prezenţi un interes profund şi dorinţa de renunţare la acest viciu, drept urmare peste 10 persoane private de libertate manifestându-şi dorinţa de a continua acest program special prin seminarii speciale  şi de a urma etapele necesare pentru a învinge definitiv tutunul.  Iată câteva reacţii:

–         Am încercat dar… de unul singur, e greu, nu am reuşit…

–         Mi-ar plăcea să pot fi biruitor la acest capitol, mai ales că acum am conştientizat cât de dăunător este fumatul nu doar pentru mine ci şi pentru familia – copii mei…

–         Este extraordinar că, am înţeles ceva. De multe ori mă gândeam de ce nu am şi eu bani în buzunar. Acum, motivat de voi, am făcut un calcul cam câţi bani se duc pe ţigări şi… realizez că am fumat o avere…

La finalul programului toţi participanţii au primit pliante, reviste şi broşuri de specialitate, urmând  să derulăm un alt program special cu cei ce şi-au manifestat dorinţa de a fi liberi şi din acest punct de vedere.

 

 

 

Ziua Mondială Antifumat la Penitenciarul Galaţi

| Generale |
Despre autor
-