11
Views

Bud Wilkinson, un faimos antrenor de fotbal, a fost odată întrebat: „Ce contribuție aduce sportul profesionist la sănătatea americanilor?” Antrenorul a răspuns: „O contribuție foarte mică. La un meci de fotbal profesionist, mii de oameni care au nevoie disperată de mișcare, stau pe scaune și privesc la 22 de oameni care au nevoie disperată de odihnă.”
Pentru a nu face parte din grupul celor care au nevoie de „mișcare” dar stau și privesc, cei de la Școala Medicală Misionară Herghelia au pornit la drum. Având în spate doar experiența câtorva luni de misiune, au pornit totuși cu entuziasm tineresc și cu încrederea că Dumnezeu le va da izbândă. Au fost pe strazile din Tulcea cu pliante și cărți pentru a-i îndruma pe oameni la evenimentul evanghelistic de la Palatul Copiilor. Au făcut vizite celor care au solicitat asta și au mers acasă la tulceni pentru a le măsura tensiunea arterială. Pentru Herghelia nu a fost de ajuns să se implice în expoziția de sănătate și evanghelizarea din centrul orașului, ci fiecare zi a fost presărată cu alte misiuni evanghelistice. Dimineața studenții își încărcau bateriile ascultând seminarii pe tema celor trei solii îngerești, după care porneau pe străzi pentru a împlini cuvintele auzite. La masă era momentul când se împărtășeau experiențe și fiecare era încurajat să se implice și mai mult auzind mărturiile celorlalți.
În ce privește salvarea omenirii, contribuția unei singure persoane e probabil mică, însă atunci când forțele se unesc contribuția poate fi nespus de mare și Dumnezeu poate înmulți experiențele la fel cum a înmulțit pe vremuri pâinile și peștii.

Trei pâini și cinci pești pentru 93 000 de oameni

| Generale |
Despre autor
-