9
Views

„E atat de greu și de dureros să stai între minte și inimă și să te lupți să o împaci pe cea din urmă cu dreptățile celei dintâi.” E atât de greu să renunți la ceva ce-ți place doar pentru că mintea îți spune că nu e potrivit pentru tine…
Era o zi însorită de aprilie. Cerul părea liniștit, însă inima și creierul erau agitate. Nu puteau încă să ajungă la un consens. Pe de o parte inima își aducea aminte de mesele copioase din timpul zilei și visa deja la meniul îmbelșugat de Paști. Totul până când o voce a trezit-o. Vorbea despre ea… despre cum pompează mai greu atunci când sângele se îngroașă de atâta grăsime… Vorbea despre efectele negative ale produselor animale asupra organelor pe care ea le coordona și despre sângele care-l trimetea lor… La început mai suspicioasă, a încercat să liniștească conștiința gândindu-se la gustul fripturii de miel ce avea să o savureze în curând… Mai apoi însă, după ce privi imaginile organismului afectat, în calitate de lider se simțea răspunzătoare… Așa că a reflectat puțin, după care a dat cuvântul mai marelui ei: creierul.
Probabil conflictul acesta interior măcina ascultătorii prezenți la clubul de sănătate din Nazna. În data de 3 aprilie 2011, în timp ce doctorul Sorin Moroșan vorbea foarte hotărât despre bolile cardiovasculare, participanții erau în dilemă. Au urmat clasele de gătit susținute de Eugenia Gheorghiță de la Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă Herghelia iar apoi fiecare a putut să guste din rețetele pregătite cu mult drag de membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Nazna. Dacă inițial mureșenii au venit pentru a afla procentul de grăsime din organism, indicele de masă corporală și tensiunea arterială de la reprezentanții Școlii Misionare Medicale Herghelia, după ce au aflat și soluția la rezultatele determinărilor și după ce au văzut că gustos poate fi și fără produse animale, oamenii au plecat mai cu zambetul pe buze așteptând urmatoarea întâlnire.
Povestea noastră se vrea a fi cu final fericit pentru că e în joc fericirea omului… “Numai cu inima poți vedea drept; ceea ce este esențial, este invizibil pentru ochi.”

Lupta dintre creier și inimă

| Generale |
Despre autor
-