21
Views

“Inima este ca marea: păstrează în adâncul ei tot ce a primit.” Atât pe plan emoțional cât și fizic inima păstrează ceea ce sedimentăm. Sub aspect fizic stilul nostru de viață poate avea o influență devastatoare asupra acestui organ fragil. Urmarea? Afecțiuni cardiovasculare și afecțiuni la nivelul întregului organism.
În data de 15 martie 2011 studenții Școlii Medicale Misionare Herghelia au avut ocazia să vadă cum arată în realitate o inimă afectată de un stil de viață dezordonat. La Facultatea de Medicină din Brașov, sub supravegherea doctorului Onisim Lazăr, tinerilor li s-a arătat infarctul miocardic transmural, inimi afectate de nicotină, unele forme de cancer și alte afecțiuni ale organelor interne. Deși la prima vedere această lecție practică a fost privită cu reținere, studenții gândindu-se că nu vor face față scenelor mai puțin atrăgătoare, situația a fost înfruntată cu entuziasm și multă atenție la explicațiile medicale.
“Inima fiecărui om e ca o fântână adâncă. Și nimeni nu știe ce zace pe fundul ei. Nu ne putem decât imagina, judecând după lucrurile care ies din când în când la suprafață.”
by Laura Manuela Stetco
Assistent manager & PR Councilor Herghelia Institute

Tainele inimii

| Generale |
Despre autor
-