24
Views

SEMNELE SFARSITULUI MATEI 24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea.

,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

 

 

Semnele saptamanii 28 Mai 2009

Irlanda raport infricosator. Dupa 9 ani de ancheta, a fost dat publicitatii un raport care pune in lumina situatia din 216 institutii catolice, care s-au ocupat de copiii orfani sau delicventi. Raportul are 5 volume cu 2.600 de pagini, si arata ce s-a petrecut in aceste institutii intre anii 1930 pana in 1990. Este descrisa starea de teroare si abuz in care preotii si calugarii, bateau, violau si torturau copiii care le erau incredintati spre ingrijire. Fara nici un motiv, copiii erau batuti, sanctionati, erau inchisi in adevarate fortarete cu ziduri groase de 10 metri, erau numiti rezidenti, si chemati nu cu numele lor, ci cu numarul lor de inregistrare.In anumite situatii acesti copii erau inchiriati fermierilor, care ii tratau ca pe niste adevarati sclavi. Copiii isi confectionau ei insisi hainele si pantofii, ba chiar si bicele cu care erau batuti pe pielea goala, cateodata la miezul noptii. Comisia care a redactat raportul, a intervievat 1,090 de fosti rezidenti, barbati si femei, care au confirmat ca toate aceste informatii sunt adevarate.

Franta. Raport despre secte. In societatea contemporana, miscarile religioase, si mai ales sectele, incearca sa patrunda cu orice pret in mintea si sufletul oamenilor. Un raport publicat saptamana aceasta in Franta, arata ca in 2008 s-au dezvoltat in mod ingrijorator sectele satanice si subliniaza faptul ca internetul ofera mijloace noi si deosebit de greu de controlat, prin care aceste secte isi racoleaza adeptii si ii controleaza.

Un alt aspect este acela al folosirii psihoterapiei ca instrument de racolare si control al adeptilor. Referindu-se la anul 2008 raportul arata ca peste 12 milioane de francezi au apelat la psihoterapie, si dintre acestia 16% s-au declarat nesatisfacuti de serviciile primite. Aceasta se explica prin aparitia unor terapeuti nonconformisti, adesea fara pregatire corespunzatoare, care ,,practica” asa cum cred de cuviinta, si adesea excrocheaza, sau abuzeaza pacientii. De ce oare toti acesti oameni se duc la asemenea persoane, si ignora chemarea lui Isus: ,,Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Matei 11,28

Simboluri. Saptamana aceasta guvernatoarea generala a Canadei, Michaelle Jean, s-a gasit in centrul unei controverse neasteptate si nedorite. Poate ar trebui sa explicam intai cine este guvernatorul general al Canadei. In mod formal Canada este parte a imperiului Britanic, si guvernatorul general este reprezentantul oficial al reginei Angliei. Aceasta este o functie pur onorifica si persoana este aleasa in aceasta functie pentru o perioada de 6 ani. Functiile acestei pozitii sunt mai mult protocolare si ceremoniale, discursuri, vizite, etc, dar guvernatorul general este totusi o persoana care reprezinta Canada, si mai ales pe regina Angliei. Iata insa ca guvernatoarea generala Michaelle Jean, care intreprinde in acest moment o vizita protocolara in regiunea arctica a Canadei, a provocat reactii deosebit de vii atunci cand participand la un festival al tribului Inuit, in Rankin Inlet, din provicia Nunavutnu, nu numai ca a participat la ciopartirea unor foci proaspat vanate, dar a si gustat cu placere o bucata de inima de foca. Vanatoarea de foci, este o practica extrem de controversata si recent condamnata in mod oficial de catre comunitatea Europeana.

Intreaga vizita, si aceasta participare au ca scop sa arate suportul si simpatia pentru cauza vanatorilor de foci, care datorita embargoului recent instituit de catre Comunitatea Europeana, vor avea de suferit. Reversul acestei situatii este insa faptul ca in vanatoarea de foci sunt implicati in 90% din cazuri nonindigeni. Imaginea acestei doamne, cu o buna educatie, de profesie jurnalista, in fata careia toata lumea face reverente si o numeste excelenta, a facut ocolul lumii. Activistii pentru drepturile animalelor de la PETA, s-au grabit sa o condamne. Vicepresedintele PETA, Dan Mathews, constata cu satisfactie ca acest episod da canadienilor odata in plus, o imagine de om de Neanderthal.

Coreea de Nord a mai testat o racheta. Coreea de Nord a procedat miercuri la un nou tir de racheta cu raza scurta de actiune, al saselea in trei zile, si a reluat productia de plutoniu destinat armelor nucleare, informeaza AFP si Reuters, citate de NewsIn. Luni, Coreea de Nord procedase la un prim tir de trei rachete sol-aer cu raza scurta de actiune, in aceeasi zi in care anuntase un test nuclear subteran condamnat de comunitatea internationala si de Consiliul de Securitate al ONU. Coreea de Nord a mai amenintat miercuri Coreea de Sud cu o riposta militara, dupa ce Seulul s-a alaturat unui program antiproliferare, gest interpretat ca declaratie de razboi, si a anuntat ca nu se considera obligata sa respecte armistitiul din 1953, care a pus capat razboiului coreean, relateaza AFP.

Asezare ilegala israeliana in Cisiordania, demolata de autoritati. Autoritatile israeliene au desfiintat o asezare construita ilegal de colonisti israelieni in Cisiordania. Mai multe containere de metal, transformate in cabine, au fost inlaturate, potrivit politiei de la Ierusalim. Nu s-au inregistrat acte de violenta in timpul acestor operatiuni. Actiunea fortelor de ordine a fost efectuata la o zi dupa revenirea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, din Statele Unite, unde presedintele american, Barack Obama, i-a cerut incetarea colonizarii teritoriilor palestiniene, in scopul resuscitarii procesului de pace. Ministrul apararii, Ehud Barak, avertizase de altfel ca asezarile ilegale vor fi demolate.

Suspecti de terorism, arestati la New York. Patru persoane au fost arestate in Statele Unite, sub acuzatia ca ar fi planuit atacuri teroriste la New York. Potrivit procuraturii, cei patru urmau sa organizeze atentate cu bomba asupra unor obiective evreiesti din cartierul Bronx. De asemenea, barbatii arestati intentionau sa lanseze rachete sol-aer de tip Stinger, asupra unor avioane militare de la baza aeriana Newburgh. Biroul Federal de Investigatii ii urmarea de peste un an pe cei patru, si avea un om infiltrat in randurile acestora. Inculpatii i-ar fi solicitat acestuia arme, pe care le-au primit. Armamentul nu era insa in stare de functionare, potrivit FBI.Al Qaida ameninta cu uciderea unui ostatic britanic. Aripa nord-africana a retelei teroriste al Qaida, a anuntat ca va da Marii Britanii inca 15 zile pentru eliberarea unui militant islamist iordanian, inainte de a pune in practica amenintarea de ucidere a unui ostatic britanic. Potrivit unei declaratii a gruparii teroriste pe un site islamist, negociatorii britanici au solicitat mai mult timp pentru rezolvarea acestei probleme, primind in acest sens 15 zile in plus, dupa expirarea, la 15 mai, a primului termen-limita fixat de militanti.

Maroc. Concert cu morti si raniti. In cursul unei busculade izbucnita in timpul unui concert desfasurat in Maroc, si-au pierdut viata 11 persoane. Potrivit politiei, cei peste 70.000 de spectatori ai festivalului international de muzica Mazawine, au fost cuprinsi de panica dupa prabusirea unui grilaj care separa tribunele unui stadion din Rabat, capitala tarii. Numeroase persoane au fost ranite. Festivalul de muzica Mazawine, se desfasoara anual din anul 2001, si este unul din principalele evenimente culturale ale tarii aflate in nordul Africii.

Comunitatea internationala critica testul nuclear al Coreii de Nord. Germania a criticat dur noul test nuclear al Coreii de Nord, pe care l-a calificat drept o provocare iresponsabila. Ministerul de externe de la Berlin a condamnat testul nuclear si a cerut Phenianului sa se abtina in continuare de la astfel de actiuni. Autoritatile germane au atras atentia ca incidentul inseamna o incalcare a rezolutiilor ONU, si ca ar putea duce la inrautatirea situatiei in Asia de Est.

China a condamnat cu hotarare testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, cerand acestei tari sa nu mai apeleze la astfel de actiuni. Rusia a precizat ca testul incalca rezolutiile ONU, tensioneaza si mai mult situatia in regiune si ingreuneaza eforturile de control al procesului inarmarii nucleare. Singura solutie o reprezinta insa, potrivit Moscovei, exclusiv negocierile in sase privind programul nuclear nord-coreean. La randul sau, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat profund ingrijorat de gestul Phenianului. Presedintele Coreeii de Sud, Lee Myung Bak a convocat o reuniune de urgenta a cabinetului, iar armata a fost plasata in stare de alerta maxima. Totodata, Japonia a cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate, iar Statele Unite au anuntat consultari urgente cu aliatii.

Nave de lupta iraniene, in apele internationale. Iranul a trimis sase nave de razboi in apele internationale, inclusiv in Golful Aden, pentru a dovedi ca este capabil sa se apere in fata oricaror amenintari externe, a anuntat seful marinei militare iraniene, amiralul Habibollah Sayyari. Anuntul a fost facut la cinci zile de la testarea de catre Teheran a unei rachete cu raza de actiune de 2.000 de km. Iranul informase pe 14 mai ca a trimis in Golful Aden doua nave militare, pentru a proteja petrolierele de atacurile piratilor somalezi. Iranul este al cincilea exportator mondial de titei.

Un predicator indian a fost ucis la Viena cu focuri de arma. La cateva ore dupa atacul armat asupra a doi predicatori ai comunitatii religioase a sikhsilor, comis in capitala Austriei, un Guru ranit grav a decedat. Cei doi predicatori sunt Sant Rama Nand si Sant Niranian Dass, ambii sositi la Viena din India. Starea de sanatate a celui de-al doilea predicator este stabila, dupa o operatie de urgenta. Potrivit martorilor oculari, pana la 350 de sikhsi au participat la o ceremonie religioasa intr-un templu din Viena, cand sase sikhsi dintr-o grupare rivala au deschis focul asupra celor doi predicatori, ranind si persoane din public. Atacatorii au fost imediat imobilizati de cei prezenti. In statul Punjab din nordul Indiei, un bastion al sikhsilor, s-au inregistrat dupa atac proteste violente de strada. Premierul regiunii, Parkash Singh Badal, a cerut in termeni categorici elucidarea rapida a imprejurarilor in care a avut loc crima.

Rebelii isi extind controlul in provincia sudaneza Darfur. Rebeli inarmati au cucerit in provincia sudaneza de criza Darfur, orasul Umm Barru, de la granita cu Ciadul, un oras important din punct de vedere strategic. Un purtator de cuvant al trupelor ONU de mentinere a pacii si al Uniunii Africane, a declarat ca orasul, in care guvernul sudanez intretinea o garnizoana, se afla in intregime in mainile rebelilor din gruparea JEM, care incearca sa controleze intreaga provincie Darfur precum si regiunea invecinata Kordofan. Conflictul din Darfur a izbucnit in 2003. De atunci au fost ucise aproximativ 300.000 de persoane, alte doua milioane refugiindu-se din calea luptelor dintre militiile rebele si trupele guvernamentale.

Atentat sinucigas in Pakistan. Cel putin 23 de oameni au fost ucisi si alti 250 raniti miercuri, intr-un atentat sinucigas cu masina capcana, care a distrus in intregime o cladire a politiei din Lahore, in estul Pakistanului, anunta AFP. Sinucigasul a incercat sa forteze un baraj al politiei si sa intre cu masina incarcata de explozibil in cladire, a declarat Sajjad Bhutta, directorul adjunct al politiei din Lahore. Pakistanul este afectat, de doi ani, de un val fara precedent de atentate comise de islamisti legati de al Aaeda, care au promis recent sa razbune vasta ofensiva armata lansata impotriva talibanilor din Valea Swat, in nord-vestul tarii. Acest atac ridica la 1.900 numarul persoanelor ucise in atentate teroriste, din momentul in care talibanii pakistanezi si Osama bin Laden, au declarat ,,jihad”, razboiul sfant, Islamabadului, pentru sustinerea acordata razboiului antiterorist condus de Statele Unite.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Mintea sanatoasa si Vit D. Cercetatorii de la University of Manchester, au publicat saptamana trecuta in Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry, rezultatele unui studiu care arata ca Vit D ajuta la mentinerea unuei minti agile, chiar la varste mai inaintate. Alte studii recente sugereaza ca un nivel ridicat de Vit D protejeaza organismul impotriva mai multor forme de cancer, maladii cardiovasculare si tuberculoza. Peste 3.000 de europeni, intre varstele de 40 si 79 de ani, au participat la un studiu menit sa masoare agilitatea mentala. Rezultatele au aratat ca persoanele cu nivelul scazut de Vit D, au avut o performanta mai slaba decat cei cu un nivel normal, sau ridicat de Vit D. Vit D este produsa de catre organism atunci cand pielea este expusa la soare. Ea ajuta celulele la absorbtia calciului. De asemenea, Vit D este prezenta in mai multe alimente, precum grasimea de peste. Cercetatorii inca nu sunt siguri care este efectul Vit D asupra creierului, dar presupun ca actioneaza asupra anumitor hormoni, care la randul lor stimuleaza activitatea neuronilor. Medicii sunt de parere ca 30 de minute pe zi de expunere la soare, este suficient pentru a produce o cantitate suficienta de Vit D; o expunere mai prelungita creste riscul de cancer de piele.

Atentie. Compania de preparate alimentare Valley Meats LLC, din orasul Coal Valley, statul Illinois, a anuntat saptamana trecuta ca aproximativ 45.000 de kg de carne tocata de vaca este contaminata cu bacteria E. coli. Pachetele cu preparatele din carne, poarta pe eticheta numele companiei, Valley Meats LLC. Persoanele care au cumparat aceste preparate, sunt sfatuite sa le duca inapoi la magazinul de unde le-au cumparat.

O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri“. Filipeni 4,6

 

Petre si Paul Gheorghe

 

 

Ora Profetica 21/2009

| Generale, Ora Profetica |
About The Author
-