11
Views

„Medicina este arta vindecării care teoretic nu are nici o limită.” Datorită apariției a cât mai multor boli și odată cu ele a numeroaselor nevoi de resurse umane în domeniul medical, tot mai mulți tineri își îndreaptă atenția către medicină. Mulți își doresc statutul acesta, însă ar vrea să evite chinul atâtor ani de studiu, ar vrea ca „teoria” să devină și practică. Unii au reușit…
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Tulcea împreună cu Școala Medicală Misionară Herghelia au organizat o expoziție de sănătate. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Județeană Tulcea. Peste 130 de elevi din clasele a IX-a & a XI-a împreună cu profesorii lor au avut posibilitatea de a-și face câteva determinări pentru a afla cum stau tinerii la capitolul sănătate. Elementul care a făcut diferența la această expoziție de sănătate a fost unul de natură educațională. Șase studenți ai Școlii Medicale Misionare Herghelia au instruit 10 băieți de clasa a IX-a pentru a face măsuratorile participanților. Astfel că organizatorii au învățat ca să învețe mai departe astfel încât cunoștințele valoroase să se răspandească. Iată cum elevilor li s-a măsurat tensiunea arterială, procentul de grăsime din organism și indicele de masă corporală de către colegii lor spre încântarea profesorilor. Dacă unii elevi visau să ajungă cândva cadre medicale însă nu aveau posibilitatea să știe cum e, în data de 30 martie 2011 unii au putut să vadă daca asta e ceea ce-și doresc.
Herghelia a oferit șansa tinerilor tulceni de a fi medici pentru o zi, însă scopul din spatele acestei operațiuni e de a salva vieți nu doar pentru un timp, ci pentru veșnicie.
by Laura Manuela Stetco
Assistent manager & PR Councilor Herghelia institute


Medici „instant”

Despre autor
-