17
Views

Biserica este în continuă schimbare… În urmă cu 20 de ani bisericile erau pline, corul cânta şi vineri seara, iar grupa de tineri era… grupă. Astăzi bisericile sunt… liniştite, mulţi au plecat sau nu mai vin, iar grupa de tineri s-a mutat pe Facebook. şi nu doar grupa, ci şi mult din ceea ce numim „biserică”. Urmărim predici pe Intercer, muzica ne-o cântă YouTube, şi textul de dimineaţă vine pe Twitter. Pentru că aşa ne e mai la îndemână…

În fiecare conferinţă se organizează săptămână-de-săptămână evenimente de care nu ne putem bucura din cauză că diferite motive ne împiedică să ajungem în locul care se desfăşoară. Din dorinţa de a facilita accesul la aceste evenimente, Conferinţa Banat a demarat în urmă cu o săptămână proiectul „Mai aproape”. În cadrul lui se va urmări înregistrarea sau chiar transmiterea live pe site-ul dedicat (www.maiaproape.ro) a principalelor programe organizate de conferinţă şi departamentele ei.

Unele întâlniri vor fi organizate special pentru a fi transmise pe internet, aşa cum a fost întâlnirea de vineri, 11 februarie, când studenţii din cadrul Asociaţiei AMiCUS Timişoara au luat parte la o discuţie pe tema Zilei Îndrăgostiţilor. Fiecare astfel de discuţie este dublată de cea care are loc pe chatul ataşat transmisiei, de unde sunt preluate şi discutate întrebările internauţilor.

Următoarea transmisie de acest gen are ca pretext Săptămâna Căminului Creştin, şi va avea ca invitaţi tineri şi familii mai mult sau mai puţin tinere, alături de specialişti în domeniul acesta. Întâlnirea va începe la ora 19:30 şi va fi transmisă în direct pe www.maiaproape.ro.

Pe site-ul amintit se pot posta sugestii şi întrebări şi se pot viziona emisiunile arhivate. Conturile ataşate de Facebook şi Twitter îi vor ţine la curent pe prietenii şi susţinătorii noştri despre noutăţile proiectului.
Speranţa organizatorilor e că acest proiect va aduce programele conferinţei mai aproape de membrii ei în dorinţa ca împreună să ne apropiem de Dumnezeul care S-a coborât până la noi pentru a ne face poporul Său.

Mai aproape, prin internet

About The Author
-