19
Views

La cumpăna dintre ani, dorind să încununăm întreaga activitate de peste an, SUP Moldova a fost alături de cei pe care îi asistă prin programe şi proiecte speciale acolo unde gripa şi carantina nu şi-au făcut efectul.

Menţionăm, de exemplu, programul de la Penitenciarul Bacău unde prin efortul voluntarilor coordonaţi de fraţii Daniel Bighescu şi pastorul Ovidiu Burbulea momentele de sfârşit de an au fost poate cele mai deosebite iar darurile primite au adus bucurie şi amintiri ale clipelor petrecute cu familiile lor.

Apoi, programul special de la Penitenciarul din Focşani unde peste 100 de bărbaţi şi toate femeile private de libertate au participat, nu doar ca spectatori ci implicaţi activ în cânt şi vers alături de grupul vocal din bisericile Adventiste din zonă, de mesajele pline de speranţă ale echipei de colaboratori – pastorii  Baciu Eugen, Bogdan Platon şi Viorel Necula. Alături de noi au fost cadrele din conducerea Penitenciarului, domnul director şi doamna director adjunct care au apreciat implicarea SUP în eforturile comune de a repune pe traiectoria normală a societăţii persoanele aflate în custodia dumnealor. Nu putem trece cu vederea implicarea bisericii Adventiste din Matca care a pregătit pachete cu…bucurii pentru cei la care am mers.

La Tg. Ocna, Centrul de Reeducare pentru Minori ne-a fost din nou gazdă în desfăşurarea proiectului special Şcoala Biblică de vacanţă. Zi de zi,  în acea săptămână, tinerii de aici s-au simţit ca într-o familie mai mare alături de voluntarii implicaţi activ şi ca număr şi ca efort în acest proiect. Aici au descoperit lucruri nemaiştiute de ei, au făcut cu mâna lor diverse lucrări specifice programului, unele dintre ele adevărate …lucrări de artă ce vor fi expuse la expoziţia Centrului iar programul final festiv a oferit şi bucurii la…”pachet”. De asemeni şi fraţii noştri de la Penitenciarul Spital Tg Ocna au fost vizitaţi în aceste zile primind alături de pachetele cu…cele necesare şi binecuvântări speciale din partea Domnului. Mulţumim tuturor celor implicaţi ca voluntari sau ca sponsori ai acestor activităţi.

Ultimul şi poate cel mai frumos proiect al acestei treceri dintre ani a fost vizitarea familiilor unor persoane private de libertate aflate în prag de risc. Ne este greu să credem că chiar lângă noi sunt familii, copii, care nu au nici o jucărie în casă, care nu au ce pune pe masă, care nu au ciorapi în picioare în timp ce în casele lor frigul este gazdă, care tânjesc şi suspină după tata sau mama închişi pe…undeva…Dar, aceasta este realitatea pe care şi anul acesta am descoperit-o. Lăudăm pe Dumnezeu pentru că a deschis inimi pentru a putea duce pe lângă un gând şi o vorbă frumoasă şi hrană, jucării, ciorapi şi împreună simţire. Iar dacă avem vreun regret, este acela că… nu am putut să ducem mai multă bucurie şi alinare în mai multe case. Dar cred că dacă tu, cel care citeşti aceste rânduri te vei alătura echipei noastre, lucrul acesta va fi posibil. Ce zici?

Mihai Enea, SUP Moldova

La cumpăna dintre ani

| Generale |
Despre autor
-