46
Views

La intalnirea anuala a medicilor absolventi ai  Scolii de Medicina de la  Loma Linda University, din 7 Martie 2010, Dr. T. Colin Campbell, PhD, Profesor Emerit de Biochimia Nutritiei, SUA, a prezentat cartea “God’s Nutritionist , Pearls of Wisdom from Ellen G. White (Nutritionistul lui Dumnezeu –  Perle de intelepciune din scrierile EGW) editata de Robert Cohen. Este vorba de o compilatie din scrierile EGW, care prezinta in parallel citate recente din reviste de specialtate, recunoscute in lumea medicala, citate ce confirma astazi, din punct de vedere stiintific, ceea ce a fost scris cu aproape 150 de ani in urma.

Dr. Campbell este autorul cartii “The China Study” (Studiul China), carte cunoscuta cititorilor romani.  Acest studiu este unic in lume nu numai  prin amploare, ci si prin concluziile lui privind dieta si sanatatea:  “O nutritie optima este cel mai bine obtinuta printr-o alimentatie bazata exclusiv pe produse vegetale”.

Cu ocazia prezentarii, Dr. Campbell a recomandat cu toata admiratia cartea bazata pe inspiratia divina, amintind faptul ca studiaza cartile acestei autoare americane si este uimit de materialul stiintific pe care il contine, atat de actual referitor la Nutritie.

In continuare, el a prezentat cursul: “Nutritia, un secret care ne uimeste –  implicatii in medicina si sanatate” in cadrul programului de educatie medicala continua pentru doctori.

Dintre cele analizate, am retinut rolul proteinelor animale in initierea si progresia cancerului, caseina (proteina din lapte) cel mai relevant carcinogen evidentiat vreodata, rolul nutritiei in modificarea materialului genetic, mecanisme multiple privind actiunea proteinelor si grasimilor animale si procesele de imbolnavire. “O alimentatie strict vegetariana”, a subliniat Dr. Cambell, “folosind produsele integrale din cereale, fructe, vegetale, leguminoase si  nuci, promoveaza sanatatea, scade riscul bolilor cronice degenerative si ajuta in procesul de vindecare a acestor boli ”.

“Alimentatia, alaturi de exercitiu, apa, soare, este mai importanta decat suma elementelor nutritive pe care le aduce corpului omenesc.  Nutritia implica mecanisme uimitoare in complexitatea lor.  In celulele organismului uman avem de a face cu o simfonie biologica “ a concluzionat domnia sa.

In aceeasi zi, Dr. Campbell a sustinut o prezentare similara, magistrala, adresata unui public divers, in Biserica Universitatii din Loma Linda, intr-o sala arhiplina, pe parcursul a doua ore si jumatate.

El a fost aplaudat pentru contributia lui la promovarea stiintei nutritive, domeniu in care lucreaza de 45 de ani.

Ma intreb daca exprimarea bine cunoscuta in lumea adventista, ca “Domnul va descoperi  la timpul potrivit sa renuntam la orice produs de provenienta animala” – se poate referi la altceva,  intr-un viitor nedefinit….

Dr. MargiAnne Isaia, MD, MPH

www.enthusiasticlife.net

CONFIRMARI RECENTE

| Generale |
Despre autor
-