19
Views

   “RĂSCUMPĂRAŢI VREMEA”  

   S.O.S.-ul este lucrul cel mai reprezentativ pentru o stare de urgenţă în care nu mai e timp pentru altceva decât pentru EFORTUL de SALVARE. Toate resursele sunt îndreptate într-acolo. Fără comentariu.

   Lecţiile de intervenţie au fost predate, sunt ştiute, urmează punerea lor în aplicare. Faza dezbaterilor despre cum e mai bine a fost depăşită. Urmează executarea comenzilor. Altfel ambarcaţiunea se scufundă.

   Mutat în domeniul spiritual, la STAREA de URGENŢĂ a omenirii pe ultimele ei clipe de istorie, S.O.S.-ul este cu atât mai reprezentativ. Vremea experimentelor de lungă durată, vremea lecţiilor demonstrative, a combaterilor interminabile pe argumente eventual prin eliminare unul câte unul pentru o aşa zisă victorie filozofică, s-a încheiat de mult. A fost lucrarea a şase mii de ani. Acum se trâmbiţează, se strigă “căci a venit ceasul judecăţii”, “ieşiţi”.

   Mă mir – şi ce n-aş da ca mirarea mea să fie absurdă – cum S.O.S.-ul care se referă la salvarea a numeroase suflete preţioase, este o bâjbâială de nedescris combinată cu o competiţie strategică ţinând de celebrizare personală, în care fiecare iese la tribună cu punctul său de vedere în timp ce ultimele clipe se scurg irevocabil.

   “Este oare acum vremea de…” întreba profetul pe vremuri. Atunci nu era. Acum este? Chiar nu s-a învăţat nimic din lecţia aceea?

   Pun şi eu câteva întrerbări la care mă gândesc din ce în ce mai mult, fără nici o pretenţie din partea cuiva.

   – Este oare acum vremea de înfiinţat şcoli “creaţioniste” pentru a combate “evoluţionismul”? Evoluţionismul este o hidră cu o mie de capete. Tai unul prin demonstraţie, cresc în locul lui alte zece. Energia de argumentare punct cu punct este folosită înţelept? Se întrevede o zi în care în urma unei ultime dezbateri, evoluţionismul să cadă ca teorie şi ultimul evoluţionist să se predea în plină mass-media, creaţionismului? Desigur, ceea ce spun eu acum nu înseamnă că în anume circumstanţe să nu ne arătăm dezacordul. Dar aceasta este altceva.

   – Este oare acum vremea de “demonstrat” că Dumnezeu există? In primul rând că “demonstrarea” existenţei lui Dumnezeu este o încumetare – profanare – spiritual, iar secular este o absurditate. EVIDENŢA NU SE DEMONSTREAZĂ. Cel ce se angajează într-un astfel de lucru, are de demonstrat mai întâi de toate, că el însuşi există. Dacă nu ar exista nu s-ar implica. Demonstrarea dovezilor este împotriva oricărei raţiuni. Cât timp se pierde şi câte energii se cheltuiesc pentru acest lucru în sitaţie de S.O.S.?

   – Este oare acum vremea de adunarea probelor ştiinţifice despre cosmos sau statutul planetei, pe fiecare firicel de praf stelar sau pământesc şi într-un studiu foarte meticulos aranjate pentru combaterea sau susţinerea unor teorii ca BIG BANG? Câtă valoare intelectuală e risipită altfel decât în S.O.S.-ul principal?

   – Se-ncălzeşte planeta. Nu se-ncălzeşte. Ba da, se-ncălzeşte. Mai mult de două mii de oameni de ştiinţă, cremă a intelecutalităţii umane, dispută acest lucru pe argumente pro şi contra. O iniţiativă de mare anvergură, un răspuns fals la un S.O.S. real, provocat de Satana, trimiţându-ne în altă direcţie pentru momentul în care ambarcaţiunea ar putea fi salvată răspuns la Biblie?

   – Înţelepciunea primară, pe nedrept numită primitivă sau mai recent “nediferenţiată” – considerând că “diferenţierea” se face pe “argumente” şi nu pe “evidenţă” – se miră la prostia că armate de tineri sunt trimise să “cerceteze” fiecare copac şi rezultatele cercetărilor să le ofere profesorilor care la rândul lor vor face o carte prin care vor “demonstra” că pădurea există. Cine îşi permite să-şi facă un doctorat despre S.O.S. pe situaţie de S.O.S.?

   – Este vremea ca potenţialul intelectual şi de suflet al celor înzestraţi de Dumnezeu spre lucruri bune, utile, spre intervenţii în S.O.S.-ul prezent, să fie folosit în sistem didactic pentru a contraargumenta fiecare acuzaţie ce s-ar aduce Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea ca învăţătură biblică sau mărturii profetice? Există un set de argumente cu care problema se poate epuiza? Sau este o vânzoleală interminabilă provocată de situaţie de S.O.S. fără ieşire?

   – La nivel mondial, o eminenţă ce putea fi de mare folos în S.O.S.-ul zilelor noastre, a fost sustrasă sau s-a sustras, de la această lucrare primordială şi şi-a epuizat mare parte din capacităţi şi posibilităţi, cu infimul rezultat că pe tiara papilor nu este încrustat numărul 666. Presupunând că ar fi aşa – deşi personal nu sunt convins – este acest lucru prioritatea numărul unu în S.O.S.-ul prezent? Şi la urma urmei de ce e nevoie de tiară PE cap? Şi pe tiara “DIN cap” ce scrie? Mai trebuie “demonstrat” că prin decrete cunsocute de toată lumea, prin declaraţii oficial statuate, VICARIUS FILLI DEI este asumat oficial? De ce vreo supărare în această privinţă? Energia şi valorile spirituale necesare salvării de ultimă clipă, sunt oare înţelept folosite pentru demonstrarea că Biblia sau Mărturiile sunt adevărate? Nu sunt ele EVIDENŢE ce nu se supun procesului de DEMONSTRARE? Mi-e teamă că astfel de demonstraţii nu doar că nu câştigă pe nimeni din cei în primejdie de a se pierde, ci mai pierde şi din cei care erau salvaţi.

   Dragi pieteni şi fraţi. Cumpăniţi şi dumneavoastră. Cum am zis la început, m-aş bucura să greşesc în cele ce am spus şi care nu sunt altceva decât “câte ceva”.

   Benone Burtescu  (dburtescu@aol.com)

CÂTE CEVA – Benone Burtescu

| Generale |
Despre autor
-