51
Views
taketherisk_carsonViaţa presupune un mare risc. Dacă ne luăm timp pentru a analiza fiecare moment al zilei, ne putem da seama că la tot pasul există riscul de a ni se întâmpla ceva sau chiar de a muri. Ultimele statistici arată chiar că oamenii au dezvoltat o obsesie aproape schizofrenică vizavi de risc. În ţările mai dezvoltate, au fost adoptate tot felul de măsuri de prevenire a posibilităţilor de accidentare, astfel ca cetăţenii să se simtă în siguranţă oriunde s-ar afla. Însă, pe de altă parte, oamenii se uită cu satisfacţie la emisiuni care surprind practicarea de sporturi extreme sau alte situaţii periculoase, idolatrizându-i oarecum pe protagonişti.

Totuşi, în fiecare zi trebuie să luăm hotărâri de o importanţă mai mare sau mai mică, cu efect pe termen lung sau scurt. Şi fiecare decizie presupune asumarea unui risc.

Cum trebuie să reacţionăm?

Ben Carson nu oferă în cartea sa o reţetă magică, dar sugerează patru întrebări pe care ţi le poţi pune când te afli într-un impas decizional. El povesteşte situaţii concrete din viaţa personală sau profesională, în care aceste întrebări l-au ajutat mai mult decât ne-am putea imagina, uneori asumarea riscului extrem salvând vieţi.

› citește în continuare

Revista Re:spiro – Asumă-ți riscul / Ben Carson

Despre autor
-