12
Views

THANKSGIVING  2012

Cronica  Ideilor  va  ureaza, La  Multi  Ani !

Motto: “Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”- arh. Gheorghe Petrescu.

Aurori: arh. Gheorghe & Stanuta Petrescu – CUA University, Washington, DC, USA.

ThanksGiving 2012

ThanksGiving 2012. Dati click pe imagine pentru a o mari.

“Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi,” spune Pavel in 1 Tesaloniceni 5, 18. Si cand te gandesti ca, pe vremea lui Pavel, munca era istovitoare si deosebit de grea. Nu erau tehnologii ca sa usureze efortul fizic facut de om, iar transportul era greoi si foarte incet. Munca campului era executata cu unelte simple, din lemn, metal si piatra. Si, cu toate acestea, civilizatia se ridica la rang de arta, in arhitectura, pictura, scriere, stiinta, tehnica, astronomie, filozofie si altele. Era civilizatia Orientului Antic, a Greciei Antice, a Romei Antice, si lista poate continua. Pe vremea lui Pavel erau tot felul de sarbatori, care mai de care mai interesante pentru vremea respectiva, numai ca el atragea atentia asupra faptului, sa nu se stinga focul Duhului Sfant, iar multumirile sa fie aduse in sfintenie si curatie de inima. Si tot el, specifica in scrierile sale ca sa “cercetati toate lucrurile, si pastrati ce este bun”. Azi, mai cercetam noi Biblia si Spiritul Profetic…..?

In Forul Roman de exemplu erau multe serbari, unde lumea se distra de minune, caci era bogatie si belsug din toate. Numai ca, aceasta lume bogata si plina de ea, era dispretuitoare, sarcastica si dornica de senzatii tari. In arenele Romane, spre deliciul publicului, se aduceau femei si barbati, spre a fi lasati in soarta leilor salbatici si infometati, pe campul de lupta inegal, al spatiului de tortura roman. Acesti tematori de Dumnezeu, ce au vrut sa fie crestini in Isus Hristos, au murit in ghiarele puterii Romane, reprezentata prin animale si oameni de o salbaticie de nedescris, iar satisfactia omului din tribuna, era maxima cand, sangele martirilor, curgea pe platforma orizontala din, Coliseul Roman de, peste 60000 de spectatori fanatici. Istoria este plina de asemenea scene, si cu toate acestea, Pavel incuraja pe membrii Bisericii din vremea sa, spunand, “Rugati-va neincetat”, si tot el adauga, “cum lucram zi si noapte, ca sa nu fim sarcina niciunuia din voi.” Bogatia vine prin munca, si binecuvantarea data de Isus, ramane in omul si femeia ce cauta calea Evangheliei, iar speranta va fi in, duhul vostru, in sufletul vostru si in trupul vostru, cum spunea Pavel pe vremuri. Astazi, noi mai gandim asa..!

Si “Thanksgiving”, e o sarbatoare a prosperitatii anului in curs pentru unii, ce o folosesc in a manca si a bea, ca in Forul Roman, pentru altii, un moment de reculegere si multumire a binecuvantarilor date de Isus, in anul care se pregataeste de plecare. Nimic nou sub soare, ce a fost mai este si azi, depinde cum intelegi menirea ta pe acest pamant. Unii nici nu stiu de ce sarbatoresc “Thanksgiving-ul”,deoarece, nu-i intereseaza Ei vor sa se distreze, sa bea si sa manance, altii, vor sa-I multumeasca lui Dumnezeu, cu toata familia adunata in jurul mesei, prin atitudine si speranta de mai bine. Anul trecut, multi au petrecut aceasta sarbatoare de,“Thanksgiving”, in casa lor de 5000 sq.ft, anul acesta casa, multora dintre ei, este la pamant, din cauza fenomenelor timpului din urma. Nu a ramas nimic din casele lor, numai viata au reusit sa si-o salveze, iar aceasta sarbatoare a multumirii, o vor face intr-un “shelter” cu sute de oameni. Fiecare persoana avand un pat gen campanie, o sticla cu apa si o punga cu uscaturi vegetale preparate si pasteorizate in laboratoarele de “genetic engineering”,ale societatii de consum din zilele noastre actuale. Atat si nimic mai mult. Nu-i asa ca e de nesuportat o asa situatie?

Traim timpuri profetice si fiecare dintre noi, sa inteleaga ce vrea de la aceasta viata. Nu are voie nimeni sa candamne pe X sau pe Y. Vointa si decizia intr-o actiune sau alta, le-a lasat Dumnezeu oamenilor incepand cu Edenul Pamantesc, pana azi.  Omul si femeia, nu mai vrea sa asculte de legile lui Dumnezeu. Adam si Eva, nu au ascultat de Marele Dumnezeu, si rezultatul se vede. Pavel spune ca sa fim treji si sa ne “rugam neiancetat”, atat in necazuri cat si in vreme se bucurie. Numai ca viziunea omului modern are cu totul alte conotatii. Vrea sa manance si sa se distreze, si orice ocazie care apare, se lupta sa o satisfaca din plin. Oare, noi asteptatorii lui Isus, nu facem la fel? Exista vreo deosebire intre noi si lume, sau ne complacem intr-o oaza a caldicelului modern, pana cand vom primi raspunsul fatal, si anume, Nu te cunosc!

  Fie ca, toti, cu mic cu mare, in acest timp de bucurie pamanteana, sa-i multumim lui Isus ca traim, apoi, ca avem un acoperamant al nostru, neafectat de nici unul din uraganele care au maturat coastele Statelor Unite ale Americii. Apoi, masina functioneaza, nu cumparam benzina pe cartela, deoarece, in unele state sant restrictii la carburanti. Avem un loc de munca, si business-ul nostru functioneaza. Toate acestea, pentru multi dintre noi, sant motive de “MULTUMIRE LA ADRESA CREATORULUI”, in veci de veci, AMIN!

Cronica ideilor: ThanksGiving 2012

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-