28
Views

CRONICA IDEILOR
“ESTI UN RECHIN IN BISERICA AZS ?”

“Imparatia Cerurilor se mai aseamana cu un navod aruncat in mare, care prinde tot felul de pesti. Dupa ce s-a umplut, pescarii il scot la mal, sed jos, aleg in vase ce este bun, si arunca afara ce este rau.”

Biserica lui Hristos din zilele noastre capata conotatii atat de natura umano-pamanteana cat si pentru marea vesnicie ce sta sa vina. Transformari de tot felul s-au produs in ramasita Bisericii lui Isus, dar ea a ramas (numai aceea ramasita) langa Creatorul Universului, bine figurata prin cele cinci fecioare intelepte. Dar ea, aceasta biserica, are in sanul ei si fecioare neintelepte ce reprezinta partea umbrita a bisericii in asteptarea Mirelui. Fecioare imbracate in haine de fecioare, dar pe interior sunt rechini autentici ce vor sa distruga cu orice pret ce e mai scump si spiritual in Biserica Adevarata a lui Hristos. Nu este de mirare ca azi, in secolul democratiei si transparentei, unii dintre noi comparam fecioarele cu desfranatele si desfranatele cu sfintii de toate categoriile. Ca sa nu mai spun ca pastorul Bisericii a ajuns o simpla unealta vorbitoare deoarece rechinii de diverse dimensiuni fac legea, legea lor bineinteles. Transparenta a scos in vileag defectiuni de ordin organizatoric ce pot fi remediate. Dar ura, patima, obraznicia, viclenia si rautatea, neascultarea, laudarosia, lacomia, pizma, uciderea cu vorba, si lista continua, au stopat in om acele calitati cu care el s-a nascut la adevaratul botez prin scufundare. In timp si spatiu, el, omul cu drepturi depline in Biserica lui Hristos, a dat afara din el ce era bun si a rasarit la loc din nou samanta veche a omului dintai, cu deficientele amintite mai sus.

Oare nu devi peste noapte cu primele apucaturi inainte de botez un rechin ce inghite totul? Nu cumva nu mai ai nici o dragoste pentru nimeni deoarece nu te mai suporta nimeni din jurul tau? In camera curata a inimii tale ai permis sa vina sarpele cel vechi, iar impreuna cu ce ai mostenit de la parinti, ai devenit acum mai agresiv, mai lacom ca un rechin veritabil. Nu mai iubesti pe nimeni in Biserica iar organizatia ei o iei la misto printr-o bataie de joc fara margini. Nu mai esti capabil sa distingi raul de bine. Totul pare a fi impotriva ta si mai ales impotriva parerilor tale ce le consideri litera de aur. Mergi pana acolo ca poti inghiti un rechin mai mic ca tine fara sa-ti pese ca acesta are aceleasi idei ca si tine. Nu mai ai acelasi zambet ca la botez iar fata ta seamana ca o gura de rechin veritabil. Devii agresiv la vorbele pastorului si impiedici cu conversatiile tale pe altii care sunt dornici de Cuvantul Evanheliei. Nici tu nu faci nimic, dar nici pe altii nu-i lasi sa intre si sa asculte Adevarurile Sfinte. Unde vrei sa ajungi cu indaradnicia ta de fecioara fara obiectiv? Nu mai ai acea eleganta si acel zambet pasnic si frumos ca la botez. Ai ajuns o schilodenie spirituala, imbracat in haine albe de fecioara neinteleapta, dar cu o gura si rautate de…… rechin veritabil al zilelor de pe urma.

Va veni o zi cand fie vei regreta ce ai facut, dar va fi prea tarziu, fie te vei cai si te vei intoarce la Adevarul Evangheliei, spre Slava Celui de Sus, Amin!

Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Cronica ideilor – Esti un rechin in biserica AZS?

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-