16
Views

Atlanta%20UYC-8151CRONICA IDEILOR
“REFLECTII dupa ROMANIAN YOUTH CONVENTION, September 4-6, 2009, ATLANTA, GA”

“VINE TINERETUL TAU LA TINE, CA ROUA….!”

Atlanta a gazduit pentru cateva zile marele popas al tineretii si voiosiei de pretutindeni din Imperiul Capitalist American, Statele Unite ale Americii. Multi tineri de diferite confesiuni religioase, varste diferite, fete si baieti, si-au dat intalnire in “FILADELFIA PENTICOSTALA MODERNA” a zilelor noastre cu un aer contemporan si plin de viata. Aceasta Biserica Romaneasca contemporana de confesiune “PENTICOSTALA” a oferit tineretului strans la Atlanta conditii de exceptie, incepand cu parcarea publicului si terminand cu linistea ergonomica a scaunului bisericesc pentru ascultarea Cuvantului Evangheliei, dar si posibilitatea de inghenunchere pentru Rugaciune in orice moment. O aclimatizare a salii de auditie buna, cu o vizibilitate unghiulara de peste 165 de grade, au creat acele conditii optime pentru o participare totala pentru un program special tineresc.

“BUILD UP”, mesajul intalnirii, s-a regasit peste tot, pe frontul peretelui din fata, pe foile de invitatii, pe foile electronice ale Intercer-ului si a altor intrari de diferite dimensiuni si culoare. Tot pe acest mesaj puteai sa descifezi (daca erai tanar, bineinteles) cuvintele in Engleza : TRUST, LOVE, SPIRITUALITY, RELATIONSHIP WITH OTHERS, CHARACTER and KNOWLEDGE. Nu mai trebuie completat nimic deoarece tenacele pastor American, David Asscherick, a dominat audienta nu numai cu privirea dar si cu un mesaj electrizant tipic “GENERATIEI TINERE” din secolul in care traim. De fapt, DAVID, pastorul a fost cheia succesului acestui monumental Sabat, din Septembrie 4-6, 2009 din Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii. Experientele prezentate de el, jocul scenic al lui intr-un dinamism continuu, a creeat aceea stare de atentie profunda si definitorie pentru luarea unei DECIZII, intre VIATA si MOARTE, iar tineretul a raspuns cu o daruire demna de varsta lui de inceput de drum cu … ISUS.

Partea muzicala nu s-a ridicat la statura unui concert autentic ci a completat partea de respiro a tanarului pastor, David Asscherick. Partea corala sustinuta de tineri din diverse locuri ale Americii a cautat linistea si pacea prin cantec. Instrumentistii, putini la numar, au demonstrat ca, desi intr-un timp scurt, te poti prezenta onorabil, la nivel de masa. Poezia si proza libera au completat programul in ansamblul lui. Masa a fost bogata si diversificata, demonstrand inca odata ca gastronomia Romaneasca este la inaltime. O parte din ce a ramas a fost dusa la saracii din oras. Soarele a apus si Cerul a revarsat valuri de binecuvantari peste un eveniment marcant din viata Bisericii Romanesti din Atlanta, Georgia, ca un preambul la marele eveniment al Atlantei de anul viitor 2010, Sesiunea Conferintei Generale, sau pe romaneste, “CONGRESUL MONDIAL ADVENTIST” din Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii. La incheiere se cuvin aprecieri profesorului Adalbert Orban, pastorul Bisericii Aventiste Romane din Atlanta, cat si noului val tineresc reprezentat cu success prin tineretea si curajul coordonatorului principal, Taina Putureanu. Sigur au fost multi ce au contribuit la acest mare eveniment, din Atlanta, Georgia, dar, ca si in alte domenii, apar numai arhitectul, in cazul de fata pastorul Adalbert Orban, si cel care executa comenzile si deciziile programului, Taina Putureanu. Am putut viziona toate programele, multumita celor de la Media Atlanta, iar imaginile ce le redau mai jos, mi-au fost trimise de prietenii mei din Atlanta.

Pastram o amintire frumoasa in inima, dar binecuvantata de Cel din Ceruri in vecii vecilor, Amin.

Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Cronica ideilor – “REFLECTII dupa ROMANIAN YOUTH CONVENTION, September 4-6, 2009, ATLANTA, GA”

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-