23
Views

Motto : “Rugati-va neincetat”

Traim timpuri profetice si satana, sarpele cel vechi, a imbracat in haine moderne, ispita din Eden. A dat o forma noua dezmatului total. L-a impodobit intr-un design viu colorat, cu lumini feerice de natura electronica si a dat pacatului, nevinovatie si toleranta. Peste noapte, au aparut copiii teribili ai lumii  contemporane, cinematografia, televizorul, computerul si mai ales punctul culminant al comunicatiei vizuale moderne, INTERNETUL. Sarpele cel vechi, se transforma azi, in inger de lumina in bezna pacatului si a mortii. In goana lui nebuna de a mai castiga suflete ce inca oscileaza intre adevar si minciuna, se masoara in secunde finale de sfarsit al celor sapte milenii. Si te intrebi, biserica noastra moderna Adventa de azi, nu cumva a intrat intr-o letargica perioada de ”caldicel ?”

Intr-o vineri seara, in casa familiei Bombonel, compusa din tata, mama si o fetita gingasa de cinci ani, sa simulat un altar spiritualo-familial cu un citat scurt si o rugaciune in graba mare, inainte de masa de seara. Apoi, dupa sarutul familial fiecare si-a luat in primire patutul ornat cu motive cuneiforme din lumea design-ului epocii in care traim. Linistea se asterne dintr-o data peste fapturile vii ale casei intr-un somn cu iz de poveste fermecatoare. Dar, cand toata lumea se cufunda adanc intr-un somn sanatos si adanc, Bombonel, tatal, se scoala tiptil de langa frumoasa lui sotie si in pasi de pisica salbatica nebagata in seama, se indreapta spre biroul lui cu fotografii si computer cuplat la internet. Peste cateva clipe, apare la comanda lui Bombonel tatal pe ecranul computerului, nu o predica despre Isus, nu un concert Crestino-Advent, nu o rugaciune ci, bezmetice imagini erotice copiate parca din panzele clasice ale lui Rafael sau Rembrandt. Istoria se repeta si noile nuduri feminine ce apar automat la comanda digitala a marelui computer din biroul lui Bombonel, traseaza linii diafane in lumina lacoma a poftei ochiului de a vedea destrabalarea totala si perfida a unei seri ce se vrea de…..vis.

Fetita, Roxana de cinci ani, o frumoasa blonda cu ochii albastrii de nuanta californiana, nu are somn si ca o pisicuta nevinovata vine deschizand usa mare a biroului taticului ei. Se apropie de fotoliul inalt si capitonat in piele de vitel de mare, si nu spune nimic. Bombonel, nici nu baga in seama ca langa el este un adevarat spion in carne si oase. Pustoaica, nedumerita la inceput, a inteles ca fatucile de pe internet nu sunt imbracate. A inteles ca trebuiesc ajutate de cineva, si cu sfiala linistei noptii salbatice, intra in dormitorul ei incepu a se ruga cu multa dragoste pentru fetitele dezbracate ale internetului de pe computerul tatalui.

“Doamne, te rog, adu hainute pentru fetele goale din computerul lui tata…!”

In linistea noptii, un copil nevinovat, deschide altarul spiritual de noapte cu o rugaciune solemna, plina de gingasia unei copilarii moderne dar,…nealterata. Iata ca, mai exista suflete sincere si fara pacat in aceasta lume pacatoasa, plina de vicii, intr-un tarziu de istorie ce, se apreopie cu pasi repezi de final. Esti caldicel, “Vino si cumpara, zice Isus, aur curatit prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele, si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doftorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii, si sa vezi”, in vecii vecilor, Amin !

Architect Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Cronica ideilor: „Doamne, te rog, adu hainute pentru … „

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-