19
Views

CRONICA IDEILOR
“BATALIA PENTRU VIITORUL AMERICII”

“Imparatul a dat porunca lui Aspenaz, capetenia famenilor sai dregatori, sa-i aduca vreo cativa din copiii lui Israel de neam imparatesc si de vita boiereasca, niste tineri fara vreun cusur trupesc, frumosi la chip, inzestrati cu intelepciune in orice ramura a stiintei, cu minte agera si pricepere, in stare sa slujeasca in casa imparatului, si pe cari sa-i invete scrierea si limba Haldeilor.”
Niciodata natiunea Americana nu a dat ca acum o atentie deosebita scolii de toate gradele. Administratia de aici din Washington, DC, capitala marelui imperiu capitalist american, investeste bani in noul sistem de invatamant de la prescolari si pana la universitatile de orice profil, in aceasta lume in care traim, ca sa impinga noua generatie de intelectuali pe platouri inimaginabile ale progresului si civilizatiei umane. Eforturi fantastice se fac in acest sens caci niciodata in istoria Statelor Unite ale Americii nu s-a investit atat de mult ca acum in educatia viitoarei generatii de intelectuali americani.
Poate te intrebi de ce? Este ceasul cel din urma cand stiinta va creste, tehnica va aduce noi strategii in toate domeniile, iar arta si cultura vor ridica la rang de frumusete si extaz ultimul racnet al planetei. Nu va exista domeniu de activitate care sa nu fie prins in acest focar de intelepciune si pricepere de tip omenesc. Trebuie sa fii pregatit, tinere al zilelor noastre, pentru marele final de istorie. Daca nu ai capacitatea si cunostintele necesare sa infrunti prin “Sta Scris” si sa demonstrezi stiintific de ce este asa si nu altfel, ingropi un talant oferit de Cer pentru totdeauna. Vei raspunde odata pentru ceea ce natiunea americana ofera astazi pentru tine. Statele Unite ale Americii are nevoie de tineretea si inteligenta ta, are nevoie sa-ti perfectionezi talentul pe care l-ai mostenit la nastere, are nevoie de dibacie si istetime in multe domenii, are nevoie sa fii un viitor magnat profesionist in domeniul in care te-ai pregatit.
Fac un apel dinamic la parintii ce au copii si nu stiu incotro sa mearga. Sa fie clar, daca indrepti copilul tau spre o cariera inalta nu vei regreta niciodata. Isus are nevoie de tineri cu capacitati nebanuite intr-o diversitate uriasa. Viitorul lui/ei va fi benefic pentru el/ea, si vei fi mandru de rodul dragostei tale. Va propasi material ca o binecuvantare venita din cer, si vei putea sa intampini pe Mielul de Jertfa cu toata familia ta, intelectuala. Statele Unite iti ofera aceasta unica posibilitate ca fiul sau fiica ta sa studieze pentru a se inrola in forta creativa a natiunii americane. Nu te gandi ca o va lua razna, caci ce a invatat el/ea de la tine va pastra cu sfintenie in mintea lui de student american. Ai curaj si nu te indoi, caci Moise, marele invatat al Orientului antic a ajuns marele conducator al poporului Israel. Iosif, Debora, David, Solomon, Daniel, invatatul Pavel, si altii au pus temeliile cunostintelor in multe domenii si reusita lor a adus Slava Creatorului. Este un ceas de reflectie americana. Nu zice “NU” la imensul sacrificiu ce-l face natiunea americana pentru tanara ei generatie, ce va fi schimbul de maine. Fii si tu, cu credinta ta de Adventist de Ziua a Saptea, un stalp, o grinda, o structura tridimensionala, o suprafata de idei, un viitor si tenace intelectual al Statelor Unite ale Americii.
Nu uita ca Dumnezeu este cu tine cum a fost cu Daniel, caci facand asa,
Biserica Adventa va creste spiritual iar imbinarea cunostintelor sfinte cu cele ale domeniului tau de rezonanta profesionala va impinge aceasta Biserica a lui Hristos mai departe, datorita Marelui Eu Sant, in veci de veci, Amin !

Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC., USA.

Cronica ideilor – Batalia pentru viitorul Americii

| Cronica Ideilor |
Despre autor
-