32
Views

In ciuda faptului ca la mai putin de un kilometru distanta fata de locul nostru de intalnire se afla prima biserica de pe teritoriul Romaniei(anul 992 d.Hr.), sambata, 27 iunie 2009, Rezervatia Naturala Padurea Fantanita – Murfatlar, din Constanta, a facut o chemare mai puternica pentru sarbatoarea cu totul deosebita a sutelor de credinciosi adventisti – Un sabat in natura pentru judetul Constanta.

La aceasta intalnire au participat credinciosi din cele 22 de Biserici Adventiste de pe teritoriul judetului Constanta împreună cu pastorii lor: Badescu Liviu(Districtul Dumbrava Rosie), Georgescu Robert(Districtul Viile Noi), Georgescu Tiberius(Districtul Medgidia), Kadar Gabriel(Districul Cogealac), Papadopol Mihai(Districtul Cogealac), Paraschiv Roland(Districtul Techirghiol) si Zaharia Adrian(Districtul Mangalia).

Invitatul special al acestei intalniri a fost pastorul Pirlitu Georgel, Presedintele Conferintei Muntenia. In cuvantul rostit in ocazia de pranz, intr-un mod ales pentru natura, a indreptat gandurile celor prezenti in mod special asupra celor patru caracteristici ale unui lucru mare si realizabil: sa mergi inainte atunci cand planul divin sfideaza ratiunea(Noe), sa ramai langa Dumnezeu chiar daca esti singur(Daniel), sa dai si sa faci tot ce poti(vaduva saraca) si sa fii dispus sa faci sacrificii(Avraam).

S-a evidentiat dragostea lui Dumnezeu(MARE) pentru cele create prin sustinerea lor si cu mult mai mult dragostea lui Dumnezeu(MARE) pentru sustinerea omului.

In pauza de pranz, toti cei prezenti au avut ocazia sa se bucure, la masa, de partasia fratilor din alte bisericii. Dupa masa, o plimbare prin padure pana la izvor a fost binevenita pentru toti. Apa rece de izvor a reimprospatat sufletele prezente pregatindu-le pentru programul de dupa amiaza.

In ocazia aceasta, timp de doua ceasuri, fiecare Biserica a avut posibilitatea sa intervina cel putin o data printr-o cantare, o poezie, o experienta, un gand frumos oferindu-le celor prezenti speranta din inimile lor.

La finalul programului, Pastorul Pirlitu Georgel a rostit ultimule cuvinte ale intalnirii.

Inca o data s-a descoperit ca Biserica trebuie sa respire aerul naturii – spre binele celorlalti. Chiar daca orasele si satele ne-au „chemat” la sfarsitul zilei am simtit ca prezenta noastra in natura, mai aproape de Dumnezeu, ne elibereaza de lucrurile de jos.

Pastor, Georgescu Robert

Biserica Adventista Viile Noi – Constanta

Un sabat in natura pentru judetul Constanta

Despre autor
-