21
Views

Dragi prieteni,

Intercer este locul unde gasesti aproape totul despre biserica si mediul adventist romanesc, precum si multe resurse crestine cu caracter general

In vara aceasta Intercer a implinit 13 ani de activitate. Vom marca acest eveniment in urmatoarele luni prin diferite materiale media.

Dupa o etapa de mai bine de 13 ani de zile in care Intercer a suplinit in mare parte prezenta adventista romaneasca pe internet – atat prin website-ul sau, cat si prin realizarea sau gazduirea altor website-uri adventiste romanesti din tara si strainatate – Intercer continua sa fie un punct de reper in web-ul crestin adventist romanesc si crestin in general.

Multi dintre vizitatorii nostri obisnuiti cauta mai intai la Intercer materialele si noutatile dorite. Altii ajung la Intercer prin diverse cautari efectuate pe motoarele de cautare, fie acestea legate de religie, sanatate, activitati sociale, adrese sau informatii cu caracter general.

* * * * * * *

Pentru a va facilita regasirea resurselor crestine fie la Intercer, fie pe alte website-uri am lucrat in ultimele doua-trei luni la adaugarea de noi materiale pe site-ul Intercer si am creat noi website-uri specializate pe stiri, link-uri sau studii biblice. Iata cateva dintre acestea.

Noutati Intercer – noutati.intercer.net

Acest nou website pregatit de Intercer isi propune sa va tina la curent cu stirile si noutatile din lumea crestina, precum si cu alte stiri de interes general preluate prin RSS de la diferite surse. In loc sa cautati toate aceste stiri pe fiecare website in parte, puteti acum sa le regasiti intr-un singur loc – la noutati.intercer.net !

In acest fel adunam laoalta si promovam munca neobosita a acestor organizatii media crestine sau persoane care investesc timp in a scrie articole, punand la dispozitie in fiecare zi, saptamanal sau periodic resurse si stiri de interes. Salutam si apreciem munca fiecaruia in parte!

Website-ul nostru preia titlul si descrierea acestor stiri, si ofera un link catre website-ul sursa unde puteti citi stirea intreaga, respectand reglementatiile legale in vigoare.

Am inclus diverse categorii de stiri, cum ar fi: Stiri din comunitati (Timisoara 3, Adancata) si Conferinte (Muntenia, Banat, Moldova, Transilvania de Nord), Stiri Intercer si articole de la site-urile aferente Intercer (Intercer Tv, Intercer Tube, BiblePhone, Articole Crestine, Conexiuni Crestine Contemporane, Cercetati Scripturile etc.), Studii biblice (Studiu-biblic.ro), Stiri oficiale (AARC – Info Adventist, Revista Presei, Anunturi), ADRA.

De asemenea, am inclus o categorie Media – programe audio-video, stiri din reviste crestine – Semnele Timpului, AdvenTube, Majesty, Oameni si Perspective, Oxigen, Oxigen 2, Altar de Seara, Devotionale, Materiale de tineret (ProgrameTineret.ro, Revista Respiro, Tin Nord, Resurse crestine pentru copii), bloguri personale – Cristian Modan, Manu Ban, Ovidiu Radulescu, Daniel Chirileanu, Alt Om, Aievea.net, 1MVBooks Timisoara, stiri despre sanatate de la Stiri-info.ro, Cristian Patrascu (Pastila de Sanatate, Noutati medicale) etc.

Pentru cei interesati de stiri in alte limbi am inclus Adventist News Network, E-Grace Notes si altele in limbile engleza, franceza, spaniola, portugheza, italiana si germana.

Alte feed-uri de stiri vor fi adaugate pe parcurs, pe masura ce aflam despre ele. Daca aveti un feed RSS, puteti trimite feed-ul dvs. in mod GRATUIT pentru afisare pe site-ul nostru.

Puteti sa promovati aceste stiri fie prin link-uri catre site-ul noutati.intercer.net, fie dand click pe „Trimite articol” (pentru a-l trimite mai departe pe email, sau catre Facebook, Twitter, Google Buzz, etc.) fie pe butonul Facebook „Like” de la sfarsitul descrierii stirilor. (dati click pe imaginea alaturata)

Cititi stirile la Intercer! Vizitati in fiecare zi site-ul de noutati http://noutati.intercer.net pentru a fi la curent cu stirile din lumea crestina.

Noul director de link-uri Intercer – link.intercer.net

Inceput in 2001 directorul de link-uri Intercer a adunat adrese de website-uri adventiste, precum si alte adrese de website-uri crestine cu care colaboram. De-a lungul anilor au aparut noi website-uri, iar altele si-au incetat activitatea.

Noul director de link-uri este realizat in WordPress si aduna atat adresele de web functionale din vechiul director, cat si altele noi.

In ultimii 2-3 ani s-a observat o crestere majora in aparitia de website-uri crestine, in special bloguri personale si unele site-uri de biserici sau organizatii. Consideram ca acest lucru se datoreaza generatiei tinere.

Cei care erau copii in perioada 1997- 2000 au ajuns acum la adolescenta sau au terminat liceul sau facultatea si sunt obisnuiti cu internetul si cu metodele moderne de organizare a informatiei.

Puteti inscrie in mod GRATUIT link-ul dvs. in Directorul de link-uri Intercer la adresa: http://link.intercer.net .

Pentru cei care doresc ca website-ul propriu sa apara cat mai vizibil avem si doua variante speciale disponibile pentru o mica contributie anuala.

Brosuri Amazing Facts in limba romana

Traducerea materialelor de la Amazing Facts in limba romana a inceput din anul 2004 printr-o echipa de traducatori organizata de Intercer. La inceput au fost traduse seturile de studii biblice „Storacole” si „Lectii ghid de studii”, continuandu-se cu o serie de brosuri. Sora Madry Masca a continuat sa coordoneze aceasta activitate, si pe parcurs s-au adunat un numar frumos de brosuri traduse in limba romana. Revizuirea materialelor este realizata de pastorul Ion Buciuman.

Am pus la dispozitia dvs. la Intercer introducerea acestor brosuri (in numar de 33 in prezent).Materialele sunt folosite cu permisiunea Amazing Facts. Brosurile se pot citi integral pe site-ul AmazingFacts.org urmand link-urile de la fiecare introducere a brosurii.

Puteti gasi aceste brosuri la adresa:

http://intercer.net/blogs/studiibiblice/category/brosuri-amazing-facts

Celelalte studii biblice de la Amazing Facts in limba romana pot fi gasite la http://www.studiibiblice.com .

Carusel cu spoturile Tv Intercer

Pentru a regasi si viziona mai usor spoturile Tv pregatite de Intercer, am pregatit un carusel dinamic care afiseaza toate aceste spoturi.

Pentru a folosi acest carusel puneti mouse-ul peste imagini si apoi folositi sagetile laterale, scroller-ul cu numere sau rotita mouse-ului pentru a parcurge imaginile. Dati click pe imaginea dorita pentru a viziona clipul respectiv.

Am afisat acest carusel pe pagina principala a Intercer si a stirilor Intercer.

Intercer Tv – interfata si materiale in limba engleza

La Intercer Tv exista pe langa materialele audio-video in limba romana si materiale in alte limbi (de regula cu traducere din sau in limba romana).

Am pus la dipozitia vizitatorilor nostri de limba engleza atat o interfata, cat si o selectie a materialelor in limba engleza.

Materialele in limba engleza se pot accesa dand click pe butonul „English” din meniul din partea de sus a paginilor.

De asemenea, trecerea de la interfata in limba romana la cea in limba engleza si vice-versa se poate face din butonul „Language” din partea dreapta sus a paginilor. Adresa directa pentru pagina de limba engleza este:

http://tv.intercer.net/english_media&slang=1

Materialele in limba romana sunt, desigur, cele mai populare. Vizitati Intercer Tv in limba romana la adresa: http://tv.intercer.net .

Invitam si alte comunitati adventiste sa posteze materiale la Intercer Tv. Puteti face acest lucru printr-o mica contributie anuala care sa ne ajute la acoperirea costurilor cu serverele de media.

La Intercer materialele dvs. vor putea fi mult mai usor regasite de vizitatori. Intercer continua sa fie cel mai popular website adventist romanesc cu o media lunara de 35000 – 40000 de vizitatori unici.

Noul website Intercer pentru mobil - intercer.mobi

Testati noul website Intercer pentru mobil – intercer.mobi

Noul website Intercer pentru mobil poate fi accesat la adresa:
http://www.intercer.mobi/

Website-ul este realizat in genul Apps-urilor, si functioneaza pe orice platforma de mobil (iPhone, Android, Blackberry etc.).

Website-ul face legatura cu stirile si noutatile de pe website-ul Intercer si BiblePhone, precum si cu paginile Intercer de la Facebook si Twitter. Pot fi accesate feed-urile RSS pentru stirile Intercer, Intercer Tv si Intercer Tube. De asemenea, exista un formular de contact si unul pentru a anunta un prieten despre website-ul nostru.

Suntem in perioada de teste si vom lucra pe parcursul lunilor urmatoare pentru a face accesibil cat mai mult continut de la Intercer intr-un format adecvat pentru telefoanele mobile.

Deschideti pe telefonul mobil adresa http://www.intercer.mobi/

Raport financiar Intercer – Ianuarie – Iulie 2010

Va multumim pentru sustinerea acordata activitatilor Intercer in 2010.

Am publicat la 1 August 2010 situatia financiara curenta pentru Intercer Romania si Intercer Canada, exprimata in USD. Per total, la inceputul lunii August 2010 suntem in deficit cu $6217 USD fata de suma necesara.

In luna Iulie a trebuit sa schimbam unul dintre server-ele noastre dedicate cu un server nou cu mai mult spatiu si trafic alocat, pentru a face fata fisierelor media de la Intercer Tv. Server-ul nou ne costa insa aproape de 2 ori mai mult ca primul.

Necesarul lunar pentru Intercer este de $3100 USD. Vom putea continua aceasta activitate in masura in care vom avea fondurile necesare.

Va reamintim ca materialele de la Intercer sunt oferite in mod gratuit si ca ne sustinem prin donatii si sponsorizari, care ne ajuta atat sa acoperim cheltuielile necesare, cat si sa acoperim o parte din costul muncii efectuate pentru mentinerea acestui website.

Puteti gasi detalii privind diferite moduri de a sustine Intercer dand click pe link-urile de mai jos:

Doneaza in Romania * Doneaza in strainatate * Fa-ti Reclama * Mica publicitate

Va dorim binecuvantarea Domnului,

Lucian Mihailescu, din partea echipei Intercer

P.S. Daca petreceti timp la Intercer in mod regulat si va este de folos, va rugam sa va ganditi si la nevoile acestui website.

Noutati Intercer August 2010

Despre autor
-