151
Views

IMG_0123Asociația SANSA TA, în parteneriat cu mai multe instituții, asociații și agenți economici continuă și în 2015 campania ,,O sansa calda”. Este a IV-a ediție a acestui proiect desfășurat pentru persoanele fără adăpost din București. In ultimi doi ani peste 900 de persoane care nu beneficiază de o locuiță (copii, tineri, familii cu copii și persoane în vârstă) au primit prin această inițiativă alimente, îmbrăcăminte și multe încurajări.

În seara zilei de 4 iunie, Institutul Teologic Adventist s-a alăturat acestei inițiative și a pregătit o gustare gătită pentru 130 de persoane. Hrana caldă a fost oferită persoanelor fără adăpost din zona Gării de Nord. Echipa de lucru a fost formată atât de studenți care învață în campusul din Cernica cât și de volutari ai asociației “Șansa Ta”. Persoanele care au beneficiat de această “șansă caldă” au apreciat gestul tinerilor care i-au vizitat și au avut cuvinte de mulțumire pentru cei care s-au gândit și la ei.

IMG_0139“Ne place că ni se aduce mâncare bună aici. Sunt foarte mulțumită, pe bune. Eu dorm într-un adăpost de noapte și mănânc la o cantină socială. Le mulțumim celor care ne-au adus mâncare și s-au gândit la noi. Eu locuiesc pe stradă de la șase ani.” (persoană fără adăpost)

“E foarte bună mâncarea aceasta, să nu fie deloc, ar fi greu. Dacă n-ar fi aceste fundații noi n-am trăi. Sunt foarte mulțumit de această mâncare. De fapt, aceasta este de la Dumnezeu și acum dacă voi ați dat, El vă poate da mai mult.” (persoană fără adăpost)

Cel care a avut această inițiativă, asistent social Gabriel Ciobotaru, a spus că „… Acest proiect s-a născut cu câțiva ani în urmă când am văzut acești oameni aflați în suferință, fără mâncare și ne-am gândit să le oferim și noi un ajutor. Acum suntem susținuți de mai mulți sponsori și instituții. … Așteptăm și pe alții să se alăture acestei inițiative pentru că atunci când investești în oameni, Dumenzeu investește în tine.”

Dăruirea și bucuria cu care au pregătit hrana și apoi au servit-o n-au fost afectate nici de ploaia torențială care s-a abătut pentru câteva minute peste cei care s-au întâlnit cu această ocazie. Dorința sinceră de a ajuta pe cei care trec prin momente de dificultate precum și bucuria cu care s-au dedicat acestei activități s-au regăsit și în mesajele pe care le-au transmis voluntarii implicați în acest proiect. De asemenea, această experiență a fost pentru volunari și o bună ocazie de a învăța lecții importante.

DSC_0578“Am venit aici pentru că acest proiect se adresează persoanelor care sunt cu nevoi speciale, iar mie îmi place să ajut astfel de oameni. … Azi, am învățat să fiu mulțumită cu ceea ce am, să nu fac discriminare și să aduc zâmbetul celor din jurul meu măcar pentru o clipă.”  (Raluca Rotaru, studentă la Institutul Teologic Adventist)

“Când am auzit de acest proiect n-am stat să mă gândesc de două ori. Dacă cineva are nevoie de ajutor iar eu pot să fac ceva, de ce să nu mă implic? … Aici am învățat că este nevoie de ajutor. Sunt mulți oameni care trebuie ajutați și sunt puțini cei care sunt dispuși să ajute. Apreciez pe cei care au avut această idee și încurajez cât mai multe inițiative ca aceasta.”  (Flavius Ardelean, student la Institutul Teologic Adventist)

DSC_0571Așa cum este scris pe site-ul Asociației “Șansa Ta”, proiectul “O șansă caldă” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice și juridice, în vederea sustinerii din punct de vedere material a persoanelor defavorizate. Invităm, așadar, pe toți cei care doresc să ajute, să se alăture acestui proiect care oferă o “șansă caldă” pentru a aduce zâmbete și bucurie atât celor care primesc cât și celor care dăruiesc.

 

Sursa: Studentii Institutului Teologic Adventist ajută în proiectul „O șansă caldă” – institutadventist

Studentii Institutului Teologic Adventist ajută în proiectul "O șansă caldă"

About The Author
-